logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Godzilla: King of Monsters


Monsterfilms zijn een uniek genre in de filmindustrie. Soms zijn ze ontzettend populair, dan zie je de ene na de andere monsterfilm verschijnen, waarna het weer even rustig is. Godzilla is één van de oudste filmmonsters die nog altijd populair is. Zo nu en dan maakt het monster zelfs nog een kleine comeback naar het witte doek, waarbij zijn laatste rol in 2014 zorgde voor een kleine nieuwe monsterfilmhype (met Kong: Skull Island als grote tweede monsterfilm). Inmiddels is er een nieuwe film over Godzilla uitgekomen: Godzilla: King of Monsters. Het is een episch actie-avontuur waarin Godzilla tegenover de meest populaire monsters uit de popcultuur geschiedenis staat.

Nieuw avontuur

Natuurlijk is het lastig om telkens een nieuw avontuur te bedenken met dit oude monster. In de film uit 2014 waren de filmmakers een nieuwe weg ingeslagen, die nu netjes wordt gevolgd. Daarin volg je het leven van Mark en Emma Russell, die in de vorige film flink wat hebben meegemaakt: inmiddels leven ze gescheiden. Mark richt zich op het gedrag van dieren en volgt een roedel wolven. Emma werkt bij Monarch en houdt de Monsters in de gaten. Ze heeft met haar apparaat, de ORCA, een goede troef in handen om de monsters rustig te houden. Maar er speelt meer: er worden in rap temp nieuwe monsters ontdekt. Ze worden wakker… de vraag is of dat nu wel goed gaat. Vooral Monster Zero, ook wel bekend als de driekoppige draak Ghidora, boezemt heel wat angst in. Toch heeft Emma een heel duidelijke mening over de monsters en het voortbestaan van de mensheid. Een beeld dat niet iedereen weet te waarderen. Zij gaat – samen met dochter Madison – een spannend en levensgevaarlijk avontuur tegemoet. Een avontuur waar vader Mark een stokje voor wil steken. Zeker wanneer monsters als Mothra en Rodan ten tonele verschijnen en grote steden gaan aanvallen… de vraag is alleen: wie is hier de echte vijand?

Clash of conflicts

Godzilla 2: King of Monsters staat vol tegenstrijdigheden in het plot en de verhaallijn. Helden staan op en gaan ten onder, monsters gaan elkaar met grote vernielingen te lijf en bestoken elkaar met hun bovennatuurlijke krachten. Ondertussen hoor je de avonturen vanuit de perspectieven van de regering, vanuit Mark en vanuit Emma / Monarch. Er zijn heel wat belangen in het spel, ieder heeft een ander plan. Daarbij huizen er in het kamp van Mark een aantal mensen die de monsters aanbidden en op een voetstuk zetten. Maar is dat wel terecht? Zijn de monsters er echt om ons te beschermen? Aan de vernielde steden te zien lijkt het er anders niet op!


Recensie over Godzilla: King of monsters

CooleSuggesties topper

Godzilla 2 is een super spannende film, die perfect in het plaatje monsterfilms past. Het is een wonderlijke wereld vol imposante schepsels, die de grootste steden aanvallen en vernietigen. Jammer genoeg is er niet heel veel aandacht voor het aanbod aan monsters (er zouden er maar liefst 16 ronddwalen op onze wereld), maar gaat de grootste aandacht uit naar Godzilla, Ghimora en Rodan. De schepsels zijn wonderlijk tot leven gewekt en vormen een schril contrast ten opzichte van de kleine mensen die in beeld ronddwalen. De indrukwekkende beelden van vernietigde steden, omvallende wolkenkrabbers en enorme stralen energie vullen de kamer. Een geweldige actiefilm!

Score: 9


Informatie

Titel: Godzilla: King of Monsters
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 132 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. […] Godzilla vs. Kong (het vervolg op Godzilla: King of Monsters, waarbij je het aanloopje krijgt voor deze film) wordt het pad vrijgemaakt voor twee titanen. […]

 2. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  mooie prijs!!!

 3. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  Mooie prijs!!!

 4. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  super!!!

 5. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  wow super!!!!

 6. Will avatar
  Will

  Ik heb graag meegedaan


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.