Film recensie: Godmothered, Disney+

godmothered filmposter

Zin in een echte, ouderwetse kerstfilm van Disney? Dan heb je met de nieuwe film Godmothered een goede keuze gemaakt. Het is een echte feel-goodfilm over het bekende fenomeen Goede Peetmoeders, zoals je die kent uit de sprookjes. Iets van vroeger, natuurlijk, en daar hebben ook de Goede Peetmoeders last van. Omdat mensen steeds minder geloven in magie, zijn ze ook steeds minder nodig. De Peetmoederschool staat zelfs op het punt van omvallen. En dat net op het moment dat Eleanor, een jonge en onervaren Peetmoeder officieel op pad zou mogen… als er tenminste opdrachten waren.

Vastberaden peetmoeder

Dat laat Eleanor niet op zich zitten. Ze gaat op onderzoek uit en vindt in de bibiliotheek een brief van een tienjarig meisje dat hulp nodig heeft. De brief lijkt vergeten, maar toch is het een missie waar een Peetmoeder voor nodig is. Ze gaat naar de mensenwereld om het meisje, Mackenzie, te helpen. Dat is echter niet meer het tienjarige meisje dat de brief schreef, maar een tamelijk verbitterde veertigjarige weduwe, die helemaal niet in sprookjes gelooft! Eleanor is echter vastberaden om Mackenzie haar ‘Lang en Gelukkig’ te geven waar ze dertig jaar geleden om vroeg.

Godmothered all the way

Van een leien dakje gaat dat natuurlijk niet. Het is best een fikse uitdaging om iemand te laten geloven die dat niet doet, ook al heb je een toverstafje waar je – als je heel hard nadenkt over de goede spreuken – wonderen mee kunt verrichten. Bovendien staat er een fikse tijdsdruk op Eleanor, want de poorten tussen de fantasiewereld en de mensenwereld worden binnenkort gesloten… en dus zet de jonge Godmother alles op alles om het leven van Mackenzie op een rijtje te krijgen. En om de mensenwereld te leren kennen, want daar gaat alles toch net anders dan in haar ouderwetse wereld!

Bekijk hier de trailer van Godmothered:


Recensie over Godmothered

Godmothered is een heerlijke feelgood film voor het hele gezin. Magie, een bijzonder grappige wasbeer (die eens niet kan praten) en een paar nieuwe ontdekkingen van een peetmoeder in de mensenwereld… het zijn standaard elementen die dankzij een paar originele grappen en insteken toch leuk uit de hoek komen. De kerstsfeer komt goed naar voren, hoewel het hier geen hoofdrol speelt: het is eerder het achtergrondverhaal voor een aantal bijzondere momenten. Een mooie, hartverwarmende en sfeervolle film.

Score: 8


Informatie

Titel: Gotmothered
Uitgever: Walt Disney
Tijdsduur: 113 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.