logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

GoBeyond Veganuary: inspiratie om door te gaan


In het kader van Veganuary namen veel mensen zich voor om in januari minder vlees te eten of zelfs een puur plantaardig dieet te proberen, om het milieu te beschermen, dierenleed te voorkomen en hun gezondheid te verbeteren. Maar waarom stoppen in januari? #GoBeyond Veganuary! Een paar redenen waarom het de moeite waard is om door te gaan met plantaardig eten:

  • Om een evenwichtige levensstijl te leiden
  • Om nog steeds te eten waar je van houdt
  • Om habitats en soorten te behouden
  • Om jouw verbruik van land, CO2, energie en water substantieel te verminderen

Eet één keer per week plantaardig

Beyond Meat stelt je in staat ‘To Eat What You Love”. Met Beyond Burger, Beyond Mince, Beyond Sausage en Beyond Meatballs kun je genieten van je favoriete maaltijd terwijl je een verschil maakt voor de planeet door simpelweg het eiwit op je bord te vervangen door plantaardig vlees, zonder concessies te doen aan smaak of duurzaamheid. Alle producten zijn gemaakt van hoogwaardige ingrediënten afkomstig van planten en bevatten geen soja, gluten of cholesterol.

Probeer een plantaardige optie als je uit eten gaat

Nu we weer een avondje uit kunnen: probeer eens een plantaardige optie als je uit eten gaat – het smaakt heerlijk en is beter voor de planeet. Bij Diego’s, Thrill Grill en Ellis Gourmet Burger vind je de plantaardige Beyond Burger – of probeer deze burger als je trek hebt gekregen tijdens het winkelen bij Ikea. 

Maak je favoriete recept plantaardig

Voor wie vlees mist of op zoek is naar nieuwe inspiratie, heeft Beyond Meat enkele heerlijke receptsuggesties:

  • Ovenschotel met gekruide plantaardige worstjes
  • Lasagne met plantaardig gehakt en bechamelsaus
  • Lenteburger met aioli en gekarameliseerde ui
  • Mexicaanse gevulde paprika’s

Vind deze en meer recepten in het weekreceptenboekje via deze link.

Beyond Meat

Gemaakt van hoogwaardige, plantaardige ingrediënten zoals erwten en rijst, is Beyond Meat ontworpen om de smaak, textuur en andere zintuiglijke eigenschappen van populaire dierlijke vleesproducten na te bootsen. Het idee is dat je kunt genieten van je favoriete maaltijd en tegelijkertijd een verschil kunt maken voor de planeet, gewoon door de eiwitten op je bord te vervangen door plantaardig vlees, zonder daarbij compromissen te hoeven sluiten in smaak of duurzaamheid.

De originele U.S. Beyond Burger verbruikt bijvoorbeeld 99 procent minder water, 93 procent minder land, bijna 50 procent minder energie en genereert 90 procent minder uitstoot van broeikasgassen dan het produceren van een 1/4 lb. U.S. beef burger.

Beyond Meat gelooft dat kleine veranderingen, zoals af en toe overstappen op plantaardig vlees, een grote impact kunnen hebben op ons welzijn en de gezondheid van onze planeet.Beyond Burger, Beyond Sausage, Beyond Mince en Beyond Meatballs zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Picnic en Gorillas voor een adviesprijs van € 3,99.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.