Nu het buiten steeds kouder wordt, is deze vegetarische gnocchi ovenschotel met aspergebroccoli en tomaten-roomsaus perfect om je vrienden of familie mee te verwennen. Deze gnocchi is niet alleen heel simpel om te maken, maar bevat ook gezonde Omega 3-vetzuren en een goede portie groente. Ideaal dus om het najaar gezond te beginnen!
Recept: Gnocchi uit de oven met tomaten-roomsaus
Voorbereiding: 0 uur en 10 minutenBereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italië
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 500 g gnocchi
- 250 g cherrytomaten
- 200 g aspergebroccoli
- 5 g Italiaanse kruiden
- 250 ml kookroom light
- 2 el vloeibare boter
- zout en peper
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de vloeibare boter in een hapjespan op middelhoge temperatuur en fruit hierin de ui 5 minuten totdat deze glazig begint te worden. Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg vervolgens de aspergebroccoli, gnocchi en cherrytomaten toe aan de pan en bak de groente in 5 minuten beetgaar.
- Voeg de tomatenblokjes en de kookroom light toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over een grote ovenschaal en zet de schaal in de voorverwarmde oven. Bak de gnocchi in 20 minuten goudbruin.
- Haal de ovenschotel uit de oven en verdeel de gnocchi over 4 borden. Verwijder de takjes van de Italiaanse kruiden voor het serveren en serveer direct. Smakelijk!