logo-liggend-wit-donkerblauw

Gluren bij de buren: 1/3 van de Nederlanders kijkt regelmatig bij anderen naar binnen


Even snel naar binnen kijken als je langs een huis loopt of gluren bij de (over)buren die de gordijnen open hebben, dat klinkt voor velen herkenbaar. Uit onderzoek van Luxaflex blijkt dat 36% van de Nederlanders regelmatig bij andere mensen naar binnen gluurt.  

wonen-ramen-raambekleding-gluren

Toch vinden we het zelf helemaal niet zo fijn als mensen bij ons naar binnen kijken, zo blijkt uit het onderzoek. Bijna 35% zegt het vervelend te vinden als anderen bij hen naar binnen kijken. Wellicht omdat één op de drie Nederlanders wel eens ‘even snel’ naakt door het huis loopt terwijl de gordijnen nog open zijn. Niet zo gek dus dat 10% van de Nederlanders wel eens een naakte buurman of buurvrouw voorbij heeft zien komen. 

Omkleden: met de gordijnen open of dicht? 

Bijna de helft (48%) vindt het vreemd als mensen hun gordijnen altijd dicht hebben. Het sluiten van de raambekleding zorgt echter bij ruim een kwart (28%) van de Nederlanders voor een veiliger gevoel in huis. De helft (51%) doet daarom ook altijd de gordijnen dicht als ze zich omkleden. 

Nieuwsgierig en interieurinspiratie opdoen  

Maar waarom spieken we eigenlijk bij anderen naar binnen? 10% van de Nederlanders antwoordde dat ze dat doen omdat ze binnen een leuke man of vrouw zagen zitten. Mannen deden dit een stuk vaker (15%) dan vrouwen (4%). Dit zijn de meest genoemde redenen om binnen te kijken bij een ander: 

1. Inspiratie opdoen voor interieur (38%) 
2. Nieuwsgierig naar wie er woont (34%) 
3. Benieuwd naar wat iemand op tv aan het kijken is (16%) 
4. Kijken naar de huisdieren (14%) 
5. Als ik een leuke man of vrouw zie (10%) 

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.