logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Glibbi zorgt voor een bad vol slijm

glibbi-slime-105954666_00

In bad gaan is altijd fijn, vind ik zelf. Lekker een beetje dobberen in het warme water, ik mag het graag doen. Toch kan het altijd leuker en bijzonderder. Er zijn talloze speeltjes verkrijgbaar waarmee je in bad lekker kunt spelen (wat dacht je bijvoorbeeld van een Hot Wheels racebaan voor in bad) maar ook speciale badschuim en gel maakt het badderen een stuk leuker. Laatst gingen we bijvoorbeeld in bad met Glibbi – een speciaal badschuim dat het wat er verandert in een soort slijmerig slijm! Klinkt een beetje dubbelop, maar dat is wel zoals het verwoord zou moeten worden.

Poederslijm

Je kunt natuurlijk geen emmer slijm in je bad kieperen, dat gaat nooit goed. Nee, in plaats daarvan is Glibbi gedroogd slijm. In poedervorm dus. Dat poeder strooi je in bad, waarna het langzaam al het vocht veranderd in een glibberig slijm. Dat voelt best raar – en misschien vind je het wel een beetje eng, maar tegelijkertijd is het echt briljant! Ook al ziet het er groen uit – het zal je huid niet groen kleuren. Tenminste – niet als je het poeder niet aanraakt. Heb je poeder in je hand, en laat je dat nat worden, dan laat het een kleur achter op je hand dat er niet snel afgaat.

Handleiding

Lees voor je de Glibbi gebruikt wel even goed hoe je het moet gebruiken. En laat je niet verrassen: een enkel pakje zorgt namelijk niet voor een heel bad vol slijm! Een enkel zakje poeder van 150 gram zorgt namelijk voor ongeveer 40 liter zoet ruikend slijm. Dat is ongeveer 8 centimeter water in een bad. Zonder jou d’r in, natuurlijk, als je in bad zit zal het water een stuk hoger komen. Echt een vol bad krijg je dus niet – het is eerder gewoon om lekker even te spelen. Om het echt goed op te laten lossen moet je het poeder eerst mengen in de helft van het water. Vul het daarna aan tot de volle hoeveelheid, en zie hoe in een minuut of tien het water veranderd in slijm! Dan kun je instappen en lekker glibberen en slijmen! Na je bad is het wel slim om nog even te douchen. Vul het bad ook verder aan met water voor je het wegspoelt, dat voorkomt verstoppingen. Bij ons liep het slijm netjes weg, zonder kleuren achter te laten. Ook het schoonspoelen ging zonder problemen. Maar we horen natuurlijk graag jullie mening en ervaring!

Informatie

Glibbi, imba
Prijs: 4,99 euro voor 150 gram, 9,99 voor 2×150 gram

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.