logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Glass Onion: A Knives Out Mystery

In het vervolg op Knives Out reist detective Benoit Blanc af naar Griekenland om een mysterie te ontrafelen waarbij een nieuwe cast een bonte verzameling van verdachten vormt. Waar de eerste film al een succesfilm was, doet Glass Onion: A Knives Out Mystery er nog een schepje bovenop en komt met een verrassender verhaal, een complexer plot en meer humor. Hoewel je in de tweede helft langzaam begint te ontdekken hoe de vork in de steek zit, blijft het spannend tot de laatste minuut.

streaming-banner-netflix

Het verhaal van Glass Onion: A Knives Out Mystery

Glass Onion vertelt het verhaal van een groep vrienden, met Miles Bron als middelpunt. Hij heeft zichzelf in het middelpunt gezet van een aantal mensen, die hij de ‘verstoorders’ noemt. Hijzelf is een onuitstaanbare multibiljardair geworden door zijn belang in Alpha, een online netwerk dat gegevens, nieuws en cryptocurrency combineert. Alles is te koop, zo is zijn credo. Hij nodigt de oude vriendenclub ieder jaar uit voor een spannend feestje. Dit keer organiseert hij een moordmysterie op zijn privé-eiland met de oude club: politicus Claire Debella, supermodel/ontwerper Birdie Jay, YouTuber en mannenrechtenactivist Duke Cody, wetenschapper Lionel Toussaint en – het meest ongemakkelijk van allemaal – Cassandra Brand, die het oorspronkelijke idee voor Alpha had maar uit het bedrijf werd gezet door Miles en zijn advocaten. En op bijzondere wijze is ook onze Benoit Blanc uitgenodigd… hoewel niemand echt weet waarom.

Bekijk de trailer van Glass Onion: A Knives Out Mystery

“We had such an amazing cast in the last one and I didn’t know how we were going to top that, but we’ve equaled it. The working experience, just to come on set and make these movies is such fun.”

Daniel Craig

Wie speelt wie in Glass Onion

  • Benoit Blanc – Daniel Craig
  • Miles Bron – Edward Norton
  • Cassandra Brand – Janelle Monáe
  • Claire Debella – Kathryn Hahn
  • Lionel Toussaint – Leslie Odom Jr.
  • Peg – Jessica Henwick
  • Whiskey – Madelyn Cline
  • Birdie Jay – Kate Hudson
  • Duke Cody – Dave Bautista

De titel van de film

Volgens Johnson, leidde Blanc’s gevoel voor bombast deels tot de titel van de film, die een hommage is aan het gelijknamige Beatles liedje uit 1968.

Detective aan tafel

Maar ook onder de gasten is Benoit Blanc zelf, die je zou kunnen zien als een persiflage voor alle detectiveseries die we tot nu toe gezien hebben, van Columbo tot Jessica Fletcher en Hercule Poirot. Bron zegt dat hij Blanc niet heeft uitgenodigd, maar laat hem toch binnen, geamuseerd door de grap die zijn gasten blijkbaar met hem uithalen. Zijn idee is dat iemand fictief zijn gastheer zal “vermoorden” en dat de gasten moeten uitzoeken wie en waarom. Het verhaal krijgt een bizarre wending, wanneer niet het moordspel, maar een echte moord op het programma blijkt te staan. Het wordt bloedserieus en natuurlijk wenden de gasten zich tot Benoit om hen te redden.

Het succes van Knives Out

Glass Onion is nooit minder dan vermakelijk, met heel wat cameo’s die overal opduiken. Het verhaal steekt bovendien briljant in elkaar, vooral dankzij een 30-minuten flashback, waarna je weer netjes wordt teruggezet in het verhaal. Let ook vooral op Craigs ietwat buitensporig excentrieke vertoning, met zijn buitensporige vrijetijds-outfits. Zijn excentrieke rechercheurs de nieuwe superhelden?

“I’m always fishing for something fun that Blanc can grab onto as an overwrought metaphor that he can beat to death. This is all in plain sight from the very start. So, the idea of glass came to me, something that’s clear. I’ll be very honest. I literally got out my iPhone and searched my music library with the word ‘glass.’ There’s got to be some good glass songs. I was like, “Oh, is it a glass fortress? Is it a glass castle? Is it a glass man?” The first thing that came up, because I’m a huge Beatles fan, is ‘Glass Onion.’”

Johnson

Over de makers

Regisseur: Rian Johnson
Scenarist: Rian Johnson
Producenten: Ram Bergman, Rian Johnson
Executive Producer: Tom Karnowski


Recensie over Glass Onion: A Knives Out Mystery

CooleSuggesties topper

Glass Onion is een fantastische film en een meer dan geweldig vervolg op de eerste film. De sfeer van dit verhaal is iets anders, het stapt wat meer af van de standaard whodunnit en heeft wat meer humor in het verhaal zitten (die in ieder geval wat duidelijker te duiden is). De film zelf is een speurtocht op zich, met 1001 geheimpjes om te ontdekken… denk alleen al aan de vele cameo’s die in het verhaal zitten verwerkt. Daniel Craig heeft in ieder geval zijn nieuwe stekje gevonden en zal ongetwijfeld nog een paar spannende avonturen beleven in zijn rol als de excentrieke Benoit Blanc.

Score: 9


Informatie

Titel: Glass Onion: A Knives Out Mystery
Uitgever: Netflix
Tijdsduur: 139 minuten
Genre: spanning.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

streaming-banner-netflix

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.