logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Glans en kleur in de tuin met hoogglans lak

Het heeft lang niet de voorkeur gehad om meer kleuren in de tuin aan te brengen dan er van nature al zijn. Denk hierbij aan de kleurenpracht van bloemen en bloesem, het groen van hagen en gras en natuurlijk aan het bruin van stammen. Om al die natuurpracht goed tot uiting te laten komen, kiezen veel mensen voor natuurlijke of neutrale kleuren als het gaat om tuinmeubelen, de kozijnen buiten en de schutting. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je mag best je persoonlijkheid door de kleuren in de tuin tot uiting laten komen en dankzij Sigma S2U Allure Gloss hoogglanzende, lang houdende, kras- en slijtvaste buitenlak kan dat.

Hoogglans voor de buitenboel

Wanneer je buiten het een en ander van een mooie, beschermende laklaag gaat voorzien, kies dan voor hoogglans. Hoogglans lak is goed weerbestendig en verliest zijn kleur en glans niet als de zon schijnt. Dit kan bijvoorbeeld wel het geval zijn met de meeste buitenlak met een matte of zijdeglans finish. Kies altijd voor een lak die echt geschikt is voor buiten. Dan weet je zeker dat het zijn glans niet verliest onder invloed van uv-licht. Bovendien weerkaatst of weerspiegeld hoogglans buitenlak licht en dat is juist weer mooi je schilderwerk uit te laten komen in je sfeervolle buitenverlichting.

Tips voor schilderen in de buitenlucht

Je ontkomt er bij het schilderen van de buitenboel niet aan dat je buiten aan het werk bent. Zorg er daarom voor dat je pas aan de slag gaat als het niet te warm is. De Allure Gloss is geschikt om mee te werken tussen de 0 en 30 graden Celsius. Schilder niet in de volle zon. Dit kan namelijk tijdens het droogproces ervoor zorgen dat er blaasjes ontstaan in de verf en je laklaag. Het is daarom goed om of heel vroeg in de ochtend aan de slag te gaan of wanneer de zon uit je tuin of van het balkon af is. Zoek zoveel mogelijk een plekje uit de wind om te voorkomen dat er pluisjes, zand en dergelijke in de lak vast komen te zitten. Besluit je om onderdelen van tuinmeubelen bijvoorbeeld toch binnen te schilderen, zorg dan voor een goed geventileerde ruimte die niet te warm is.

Hoogglans aanbrengen

Voordat je gaat schilderen is het goed om het materiaal wat je van een mooie kleur gaat voorzien eerst goed vetvrij te maken. Hout kun je een beetje opschuren. Een primer voor metaal, hout en kunststof is zeker aan te raden. Na een primer breng je de gewenste kleur verf aan. Is deze verf goed droog, dan kun je de Allure Gloss aanbrengen. Zorg ervoor dat deze exact dezelfde kleur heeft als de verf eronder voor het allermooiste resultaat. Breng in een vlotte beweging een enkele laag aan op het oppervlak en ga er daarna niet meer overheen. Zo krijg je het beste resultaat. Nog een keer eroverheen kwasten kan ervoor zorgen dat de onderlaag loslaat en dat bevordert je resultaat niet. Vervolgens moet de laklaag goed drogen. Eenmaal uitgehard geeft het een prachtig hoogglanzende finish.

Hoogglans in diverse kleuren

Wist je dat Allure Gloss in heel veel kleuren verkrijgbaar is? Dat komt doordat het gemakkelijk te vermengen is met gewone verf voor buiten. Het is sowieso verkrijgbaar in 100% wit. Ideaal voor kozijnen van ramen en deuren. Grijs, beige, bruin en zelfs zwart worden vaak gebruikt voor het schilderen van de buitenboel. Het is daarnaast mogelijk om iedere andere kleur in te mengen. Wil je dus met kleur werken in de tuin of op het balkon, dan heb je heel veel om uit te kiezen.

Kies kleuren uit de tuin

Voor het mooiste en meest harmonieuze resultaat is het mogelijk om kleuren te kiezen die terugkomen in de tuin. Heb je bijvoorbeeld een blauwe hortensia in de tuin, dan kun je kiezen voor een poederig blauw wat hiermee overeenkomt voor de deur van de schuur of de kozijnen van het tuinhuisje. Dit kun je dus ook doen met het roze van de rozen, paars van de lavendel of geel van de kamperfoelie. Door kleuren terug te laten komen uit de tuin, betrek je meubels, schutting en andere objecten in de tuin beter bij elkaar. Wordt dit echter toch te bont, maar wil je geen saaie houtkleurige schutting? Dan is het aan te raden om één steunkleur te kiezen die bijvoorbeeld terugkomt in de kussens van je loungeset of andere accessoires in de tuin of op het balkon.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.