logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Gioteck controller voor PS4 en Nintendo Switch


Controllers voor je console zijn onmisbaar. Ieder heeft daarin zo zijn eigen voorkeur qua indeling en functionaliteiten. De een gaat er ook wat hardhandiger mee om dan de ander. Maar voor iedereen geldt: waarom zou je meer betalen voor een goed product? Wij gingen aan de slag met de aantrekkelijk geprijsde controllers van Giotech: de WX4 bluetooth controller voor de Nintendo Switch en de VW4 bluetooth controller voor de PS4. De WX4 heeft overigens het uiterlijk van een Nintendo Switch Pro controller: het geeft die echte controller-experience aan je Nintendo Switch, als alternatief voor de Joycons in hun krappe jasje. In beide gevallen heeft Gioteck zijn eigen kennis en ervaring toegepast om wat aanpassingen te maken op de indeling en het uiterlijk. Hieronder zie je ze in neutraal zwart, maar Gioteck biedt dezelfde controllers ook aan in te gekke prints.


Ga direct naar Gioteck WX4 Nintendo Switch controller op BOL.com.

Recensie over Gioteck WX4 Nintendo Switch controller

De Giotech WX4 is een goedkoper alternatief voor de Switch Pro controller, die de standaard controller-ervaring biedt aan je Nintendo Switch. Zeker als je deze controller vergelijkt met de prijs van een merk-eigen controller (80 euro) is de keuze zo gemaakt. Het uiterlijk is precies zoals je van een controller verwacht. Hij is licht van gewicht, waardoor hij ook prima door kinderen te gebruiken is. De knoppen en schouderknoppen voelen misschien een tikje stroef en wat zwaarder dan de originele controller, maar geven ook wel weer een prettig gevoel van degelijkheid.

De controller beschikt ook over een bewegingssensor en een rumble pack, zodat hij bewegingen oppikt en feedback geeft tijdens het spel. Dat is best netjes! Minpuntje van de controller is de afwerking. De onderkant is gemaakt van glad plastic wat een minder fijne grip heeft. Ook is de afwerking niet altijd even netjes: her en der vind je wat scherpe randjes, zoals de schouderknoppen. Natuurlijk heeft ook deze controller een ingebouwde accu, die je met een micro-USB kabel oplaadt. Een volle accu is goed voor ongeveer 15 uur gamen, dus zorg dat je hem regelmatig aan een oplader hangt. Dankzij de bekabeling kun je de controller ook makkelijk gebruiken op bijvoorbeeld je pc. De koppelng met de Switch verliep zonder slag of stoot, even aansluiten met behulp van de USB-kabel en je bent klaar voor actie.

De Gioteck WX4 is een heel interessant alternatief voor de Switch Pro controller. Hij ziet er uit als een controller voor de PS4 – en zo gedraag hij zich ook. De bediening is misschien een tikje stroever, de reactietijd bij de schouderknoppen kort, maar hij voelt ondanks zijn lichte gewicht prima solide aan. Het grootste minpunt is de afwerking, maar even een schuurpapiertje in de hand nemen haalt de scherpe randjes er zo af. En laten we wel wezen: voor 50 euro kun je heel wat schuurpapier kopen! Je houdt zelfs genoeg over voor nóg een WX4 controller!

Score: 8


Informatie

Gioteck WX4 Nintendo Switch controller
Adviesprijs: 34.95 euro.

Ga direct naar Gioteck VX4 PS4 controller op BOL.com.

Recensie over Gioteck VX4 PS4 controller

De Gioteck VX4 is het goedkopere alternatief voor je Playstation 4. Ook deze controller is in een mum van tijd gekoppeld aan je gameconsole, zodat je er vrijwel direct mee aan de slag kunt. Daarbij valt ook op dat ze bij Gioteck de vrijheid hebben genomen om wat aanpassingen te maken, zoals het omwisselen van de linker joystick en de D-pad en een wat bredere handvatten, zoals de standaard XBOX-controller. Ook deze controller is een stuk lichter dan zijn merk-eigen equivalent, wat wel even wennen is. Toch is het niets meer dan dat: na een korte periode zul je gewend zijn aan het gewicht van de controller en de prettige stroefheid van de bediening (die best goed overeenkomt met de originele PS4 controllers).

Een andere aanpassing zit hem in de schouderknoppen. De L2 en R2-knoppen zijn langer dan normaal en hebben wat meer weerstand dan de originele triggers. Bijzonder vond ik wel dat ze aan de achterkant heel vlak zijn afgewerkt, waardoor ze wat fragiel aanvoelen. Dankzij de micro-USB-poort kun je ze met de standaard PS4 controllerkabel opladen. De accu zelf gaat ook hier ongeveer 15 uur mee en is dus geschikt voor heel wat game-uren. Ook de VX4 controller is te koppelen met je PC, wat een prettige bijkomstigheid is. Twee vliegen in één klap!

Score: 8


Informatie

Gioteck VX4 PS4 controller
Adviesprijs: 44.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.