logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Gigantosaurus, PS4

Het is tegenwoordig vrij zeldzaam dat we games testen die voor een jong publiek zijn gemaakt. Want ja: ook ik houd meer van games vol explosies en actie! Gigantosaurus: The Game had echter een leuke aantrekkingskracht. Ik kroop maar wat graag in de huid van een grappige (maar enorme) dinosaurus. Jongere kinderen kennen het karakter van Gigantosaurus wellicht van de animatieserie, die bijvoorbeeld te zien is op Disney XD.

Vriendelijke reus

Een van de belangrijkste pluspunten van deze game is wel dat het heel erg vriendelijk en gemoedelijk is. Het is helemaal niet gewelddadig of agressief, je moet niemand slaan, schoppen of wegzwiepen. Het is juist een fijne verzameling van platformpuzzels en logische puzzels, die voor jonge kinderen genoeg uitdaging bieden om door te pakken en zichzelf uit te dagen voor de moeilijkere levels. Daarbij moet je samenwerken met je vrienden Tiny, Mazu, Rocky en Bill om de prehistorische wereld te helpen. Daarbij moet je soms verloren dinosauruseieren zoeken of zaden planten… toch is er een hoger doel, want een meteoor is in je vulkaan beland… en die moet zo snel mogelijk worden verwijderd!

Racen maar

Hoewel de levels zelf erg leuk zijn vormgegeven en uitdagingen genoeg bieden voor de meeste kinderen, bevat Gigantosaurus The Game nog een ander leuk spelelement: kartracen. Het is een eenvoudige variant van de uitgebreidere versies als Mario Kart of Nickelodeon Kart Racers 2, maar dat maakt het spelonderdeel niet minder leuk of hectisch. Er zijn bijvoorbeeld nog altijd power-ups en snelheidsboosts te vinden.

Thema’s met een educatief tintje

Net als in de Disney-serie spelen probleem oplossen, teamwerk, zelfvertrouwen en verkenning goed naar voren in dit spel, hoewel je de gesprekken tussen de verschillende karakters makkelijk kunt overslaan. Het is een eenvoudig spel om te spelen, die heel subtiel een zaadje plant om samen te werken en vol zelfvertrouwen op ontdekkingsreis te gaan. Qua uiterlijk lijkt het erg op de animatieserie, wat een fijne herkenningsfactor is.


Recensie over Gigantosaurus: The Game

Deze game is vriendelijk en zachtaardig, speciaal ontworpen voor jongere kinderen. Het spel heeft af en toe een kleine glitch, maar deze zijn absoluut te verwaarlozen. De puzzels zijn prettig uitdagend en zeker niet te makkelijk voor de beoogde doelgroep. Achterliggende thema’s zijn samenwerken en probleemoplossen. De game nodigt ook uit om samen met anderen aan de slag te gaan. Een heel fijne game voor deze kleine doelgroep!

Score: 8


Info

Gigantosaurus The Game, Outright Games
PS4, platform, puzzelspel.
Prijs: 35.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.