logo-liggend-wit-donkerblauw

Speelgoed recensie: Gigabot Energy Core, BOT-I


Er is een nieuwe serie actionfigures op aarde belend: de eerste golf Gigabots Energy Cores van BOT-I. De Energy Cores zijn grote plastic bollen, die je helemaal uit elkaar kunt halen en omvormen tot imposante robots, die maar liefst 33 cm hoog zijn. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder!

Unboxing als speelervaring

Het idee achter de Gigabits is eigenlijk de combinatie van het plezier van unboxen, gecombineerd met de kunst van het bouwen. De schil van de Energy Cores, het omhulsel als het ware, wordt gebruikt als onderdeel van de enorme robots. Daarmee komt een deel van het afval te vervallen, zo is de gedachte. Voor je kunt bouwen, breek je de bal in segmenten en gebruikt je de connectoren die in de bol zitten verstopt om een flinke robot te bouwen.

Onderdelen te over

Het omhulsel verandert in armen, benen en het lichaam. In de bol zelf vind je niet alleen connectoren (een staafje met twee bollen eraan, die je aan de segmenten kunt klikken), maar ook een hoofd, handen, voeten, twee wapens en verschillende verbindingsstukken. Ook vind je een aantal rubber verbindingsbanden in de bol, die de robot een echt high-tech aanvulling geven. De robots zelf zijn eenvoudig en makkelijk in elkaar te klikken. Het kan eigenlijk niet misgaan (maar kleine tip: klik de borstplaat pas op het laatst vast 🙂 ).

Vormbeperking

Het grootste nadeel van de Gigabots is ook gekoppeld aan het concept erachter. Een bol omvormen tot robot levert ook een ronde, ietwat slungelige vorm op. Tel daar de dunne segmenten bij op en je hebt niet bepaald een krachtpatser in huis. De stoere details moeten echt komen van de vormgeving, de rubber kabels en de (relatief heel kleine) wapens. Het is dan ook vrij lastig om de Gigabots rechtop te laten staan. Ondanks het feit dat de koppelstukken stevig en solide in de segmenten zitten: je kunt ze prima in een bepaalde houding zetten, maar de voeten zijn simpelweg te klein om ze makkelijk stabiel te plaatsen.


Ga direct naar Gigabots op BOL.com.

Recensie over Gigabots

Ik vind de Gigabots een beetje lastig. Ik bedoel: ze zijn leuk. Leuk om uit te pakken, leuk om te bouwen en het is meteen duidelijk dat het vechtrobots zijn. Geef twee kinderen een Gigabot in handen en het komt helemaal goed. Iedere ledemaat is beweegbaar op een soepele manier en blijft netjes staan. Het nadeel is dat het er allemaal wat fragiel en hol uitziet, maar ook dat de voeten zo klein zijn, waardoor je ze niet zo makkelijk kunt neerzetten. Iedere Gigabot heeft een unieke uitstraling (lees: persoonlijkheid) Heb je meer Gigabots, dan kun je alle onderdelen uitwisselen voor een heel bonte verzameling robots.

Score: 7


Informatie

Gigabots
Adviesprijs: 21.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.