logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Ghostrunner 2


De eerste game Ghostrunner werd zo’n drie jaar geleden gereleased, in 2020. De game nam je mee naar een cleane cyberpunk-wereld, waarin jij als een soort robotsamurai de straten schoon mag vegen. Ghostrunner 2 is het directe vervolg hierop en combineert eenzelfde cyberpunkstijl met freerunning en hack&slash. Maak je dus klaar voor snelle actie!

Behendigheid en actie

In Ghostrunner 2 ren je van doel naar doel, om de wereld te behoeden voor een slechte invloed in Dharma, de laatste menselijke stad. Dat freerunnen gaat niet – zoals in bijvoorbeeld Assassins Creed – op de automatische piloot: hier moet je er echt wat voor doen. Dat vergt regelmatig een goede timing en een feilloos gevoel van de ruimte waarin jij je begeeft. Dat laatste is nog niet zo eenvoudig, aangezien je in een open wereld rondrent waarin alles jouw route kan worden. Hiervoor gebruik je glijbanen, rails, grijpers en muurrails… en zelfs de muren!

Vechten

Na bepaalde obstakels kun je een aantal vijanden tegenkomen, die jou bestoken met vuurwapens (of op je af komen rennen om je een pak rammel te geven). Maar geen nood. Jij – Jack – hebt een zwaard, waarmee je de laserstralen kunt terugkaatsen… mits je timing goed is. En je genoeg stamina over hebt. Is dat niet zo, dan is het einde verhaal en mag je terug naar je laatste spawnpunt. Geloof me: de moeilijkheidsgraad is best hoog en het kan knap frustrerend zijn om telkens het onderspit te delven!

Bekijk de trailer van Ghostrunner 2

Ghostrunner 2

Terwijl Dharma wordt overspoeld door een machtsstrijd, is het dus aan jouw personage om de balans weer terug te brengen in de stad. Jacks gemodificeerde lichaam is gebouwd voor snelheid en precisie, maar dat komt ook met een prijs. Jack is ontzettend fragiel. Zelfs de zwakste vijanden zullen Jack in één klap verslaan. Het komt dus echt aan op snelheid… of vallen en opstaan. Meestal gaat dat goed, maar als je meerdere vijanden tegelijk tegenkomt, is het snel schakelen en vliegensvlug handelen. Zo ren je van gevecht naar gevecht, schuilend, dashend en rennend. Met je zwaard kom je al een heel eind, maar later komen daar ook een elektrificerende werpster en tijdelijke onzichtbaarheid bij. Dat klinkt als een wandeling door het park vanaf dat moment, maar wees gewaarschuwd: je vijanden worden ook slimmer en sterker!


Ga direct naar Ghostrunner 2 op BOL.com.

Recensie over Ghostrunner 2

Ghostrunner 2 is een fantastische adrenalinerush, een topgame binnen het kleine freerunning-segment games. De cyberpunk-wereld ziet er indrukwekkend uit, de soundtrack is perfect voor deze game en de spanning brengt je eigenlijk constant naar het puntje van je stoel of bank. De open wereld is misschien een misser, voor freerunnen lijkt het een fantastische mogelijkheid, maar soms zit die grootsheid het spel een beetje in de weg. De futuristische wapens, het verhaal dat zich langzaam ontvouwt en het goed doordachte gevechtssysteem maken het een verslavende game. Maar makkelijk? Dat is het zeker niet. Timing, behendigheid en overzicht zijn super belangrijk. Houd je koppie er dus bij!

Score: 8


Info

Ghostrunner 2
Uitgever: 505 games
Getest op: XBOX Series X/S
Genre: actie
Prijs: 40 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.