logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gezonder leven begint met een goede houding. Anodyne helpt hierbij – de hele dag door!

Een bekentenis mijnerzijds. Ik ben slechtziend. Niet echt een grote bekentenis, echt geheim is het niet, maar ik schaam me wel een beetje voor het feit dat ik het zo lang heb onderkend. Doordat ik jarenlang (en dan heb ik het over tientallen jaren) gewoon heb meegedaan met ‘de rest’ en heb geprobeerd te presteren als iedereen om me heen, heb ik allerlei trucjes ontwikkeld die me daarbij helpen. Sommigen zijn briljant, en kunnen andere mensen ook helpen om sneller en makkelijker te werken, anderen zijn stom. Zoals dichter bij je beeldscherm gaan zitten. Ja, je kunt met een monitorarm je monitor dichterbij halen, maar dat was voor mij niet genoeg. Ik ging zelf ook naar voren hangen om de teksten beter te kunnen lezen. Met alle gevolgen in mijn nek en schouders vandien. Ik spreek dus uit ervaring als ik zeg dat een ‘pijntje’ in je nek of schouders al snel tot flinke overlast kan zorgen.

Schuldbewust

Ook weet ik als geen ander wat een goede houding voor je betekent. Of beter gezegd: wat een slechte houding met je kan doen. Niet veel goeds – het heeft mij maanden gekost om er goed overheen te komen, en nu nog is het een enorm zwak punt. Als ik te lang voorover zit (om iets op papier te schrijven, bijvoorbeeld, of probeer een taart mooi op te maken) dan voel ik mijn arm al koud tintelen. Toen ik de mogelijkheid kreeg om een shirt van Anodyne te testen, had dat meteen mijn aandacht. Een shirt dat kan helpen met je houding? Dat moet of een martelwerktuig zijn, of een geschenk uit de hemel!

Hulp in de houding

Ken je het principe van washitape? Dat is een techniek die sporters gebruiken om hun spieren te ontlasten. Ze plakken daarbij heel precies tape op hun lichaam, waardoor de wrijving wordt verminderd en ze niet snel kunnen uitrekken. Diezelfde basis wordt gebruikt door Anodyne. Het is een skintight t-shirt dat je aantrekt (voor het aantrekken zijn duidelijke instructies – de shirts zijn écht strak – maar helaas is het uittrekken een uitdaging. Mijn tip: ga voor de variant met rits!) en die stevige elastieken banden heeft over de juiste spiergroepen. En je raad het al: ga je voorover buigen, dan trekt die elastiek zich strak. Het is dus niet zo dat je niet kunt bewegen, maar je merkt als je beweegt. Je hebt wat meer weerstand (waardoor je die spieren ook weer een beetje sterker maakt) maar belangrijker nog: je voelt als je in een verkeerde houding zit. En daar gaat het vooral om, in onze stilzittende maatschappij!


Recensie over Anodyne shirt

CooleSuggesties topper

Deze strakzittende shirts lijken mooi af te kleden (en dat doen ze ook wel een beetje 🙂 ) maar het belangrijkste element zit hem in de elastieken banden die in het materiaal verwerkt zitten. Die bieden een signaalfunctie als je een verkeerde houding aanneemt. Het mooie is dat je zelf de regie in handen moet houden – dit neutrale shirt is simpelweg die lerares die continu zegt: ga eens rechtop zitten! En natuurlijk werkt het met alle activiteiten. Sporten bijvoorbeeld gaat een stuk strakker als je de bewegingen correct uitvoert!

Score: 9


Informatie

Posture Shirt, Anodyne
Meer weten?
Prijs: 79 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.