logo-liggend-wit-donkerblauw

Op naar een gezonder gewicht!

Ben je te zwaar? Medisch gezien, of gewoon naar je eigen zin? Merk je dat je conditie achteruitgaat, je kleding net wat te strak zit of dat je gewoon niet zo lekker in je vel lijkt te zitten? Dan kan het goed zijn om wat kilo’s kwijt te raken. Dat hoeven er soms maar een paar te zijn om je weer een stuk beter te voelen. Zeker als je niet kiest voor een crashdieet maar voor een gezonder eetpatroon gecombineerd met net een beetje extra beweging, kun je prima resultaten bereiken voor de langere termijn.

meetlint afvallen

Afvallen? Doe het op een gezonde manier

Wil je graag een paar kilo afvallen? Dan zijn er allerlei manieren om dat voor elkaar te krijgen. De ene is een stuk sneller dan de ander, maar lang niet alle methodes gaan je ook echt helpen op de langere termijn.

Ben je wat kilo’s aangekomen, waardoor je je niet meer lekker in je vel vindt passen, dan is het vooral zaak om eens te kijken hoe dat zo gekomen is. Doorgaans kom je aan als je meer calorieën binnenkrijgt dan dat je door te bewegen verbrandt. Ga dus eens voor jezelf na waar bij jou de verhouding mis is gegaan. Ben je meer gaan eten dan je eigenlijk nodig hebt, of maak je vaker ongezondere keuzes? Of ben je minder gaan bewegen? Alleen door de oorzaak van je gewichtstoename te vinden kun je ervoor zorgen dat je de kilo’s weer kwijtraakt, zonder dat deze er over een paar maanden gewoon weer aan zitten. Gezond afvallen doe je niet door binnen drie weken 5 kilo af te vallen, en daarna je oude gewoontes weer op te zoeken.

En nu, op dieet?

Denk je aan afvallen, dan denk je al snel aan een dieet. Toch is dit lang niet altijd de beste manier. Je kunt ook afvallen zonder dieet. Dit gaat misschien wat minder snel dan wanneer je streng gaat diëten, maar geeft een veel duurzamer resultaat.

Ga voor jezelf vooral eens kritisch na hoe het zit met je eetgewoontes. Past de hoeveelheid calorieën die je dagelijks binnenkrijgt bij hoeveel je nodig hebt? Is de hoeveelheid brandstof die je middels voeding tot je neemt in verhouding met de hoeveelheid die je dagelijks gebruikt? Door hier een betere balans in te vinden, ervoor te zorgen dat je nooit meer binnenkrijgt dan je verbrandt, voorkom je het risico dat je aan blijft komen. Kies je zo nu en dan voor nog wat extra beweging, dan kun je wat meer verbranden, en op deze manier langzaam maar zeker ook wat afvallen. Op een gezonde en duurzame manier, want zorg je er hierna steeds voor dat je deze balans behoudt, dan zal je ook niet snel weer aankomen.

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.