logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Traktatie: gezonde schildpad van appel en kaas


gezonde traktatie appelDeze schildpad is behalve schattig ook nog eens super gezond. Beel knutseltalent hoef je niet te hebben voor deze traktatie. Een appeltje halveren en wat blokjes kaas prikken, dat moet lukken toch?

Dit heb je nodig voor 1 traktatie:

  • 1/2 appel met groene schil
  • 4 kleine blokjes kaas
  • 1 grote groene druif
  • cocktailprikkers
  • mesje, snijplank, schaar

Zo ga je te werk:
Was een appel, droog ‘m af en snijd hem doormidden. Haal het klokhuis uit de halve appel. De appel wordt het schild van de schildpad. De blokjes kaas worden de pootjes. De kaasblokjes moeten ongeveer 1,5×1,5 cm groot zijn, een beetje afhankelijk van de grootte van de appel. De druif wordt de kop van de schildpad. Zorg dat ook de druiven gewassen en afgedroogd zijn voordat je ze verwerkt.
Knip de cocktailprikkers in kleine stukjes (2-2,5 cm). In totaal heb je 5 stukjes nodig. Prik in een stukje kaas een prikkertje en bevestig het blokje kaas met het uitstekende stukje prikker aan de appel. Herhaal dit totdat de schildpad 4 poten heeft. Steek een prikkertje schuin in de appel aan de voorkant van de schildpad. Prik hier nu de druif (kop) op vast. Klaar is je schildpad.

Presentatie:
De schildpadjes hebben naar mijn idee niet veel meer aankleding nodig. Zet ze op een mooi groot dienblad eventueel aan de buitenkant bekleed met wat blauwe golven van het water.

Variatie:
Wil je toch snoep in de traktatie verwerken? Gebruik dan voor de pootjes drop kokkindjes in plaats van kaas.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.