logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Gezond zondigen en hartig genieten, Tartelies

Tartelies is een fenomeen op het gebied van gezond eten… met een lekkere inslag. Ze begon haar bekendheid met het ontwikkelen van taartjes die gezond waren, vooral omdat Lies een beetje klaar was met enkel fruit als dessert. Vandaar het Gezond Zondigen in de titel. Maar er is meer, want Tartelies heeft zich een hele vegan lifestyle aangemeten, waarbij ook de andere maaltijden gebruikt worden om hartig te genieten. Waarom zou je je immers beperken tot één discipline, nietwaar? Gezond Zondigen en Hartig Genieten staan dan ook vol vegan recepten, die je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kunt inzetten.

Klein, groot of zoet

Het grappige aan dit kookboek is dat de recepten niet zijn ingedeeld op gebruiksmoment, maar op de hongergrootte. Waarom zou je immers geen warme maaltijd als ontbijt kunnen gebruiken, mocht je daar zin in hebben? En zo kun je de hele dag genieten van gezonde maaltijden vol groente en voedingsstoffen, zodat je de hele dag fullpower van start kunt gaan.

Vegan alternatieven

Voor in het boek vind je een overzichtje met een aantal smaakmakers, zodat je zelf aan de slag kunt met het maken van vegan parmezaan of bouillon. Een praktische basis, want vegan alternatieven zijn lang niet altijd goed verkrijgbaar… en vaak ontzettend duur! Houd wel rekening met wat extra tijd in de keuken, maar de smaakmakers maak je natuurlijk niet voor één gerecht en blijven een langere tijd houdbaar. Ook in de recepten vind je regelmatig vegan alternatieven, zoals sojaroom of plantaardige melk, maar daar houden de veganvervangers wel op. Voor de rest gebruikt Annelies van Mol geen vervangers als vegan boter of vegan eieren, maar echte vervangers. Petje af!

Ga direct naar Gezond zondigen en hartig genieten op BOL.com.


Recensie over Gezond zondigen en hartig eten

Vegan eten kan heel erg lekker zijn. Hoewel we geen overtuigd veganist zijn, staan ook hier regelmatig vegan maaltijden op tafel. Gewoon, om onze stempel te verlagen en wat variatie op ons bord te krijgen. Met de recepten uit dit boek hebben we weer een nieuwe impuls voor in de keuken. De recepten zijn haalbaar en zien er smakelijk uit, hoewel er regelmatig veel verschillende kruiden worden gebruikt. De ingrediënten zijn grotendeels goed verkrijgbaar, hoewel je voor sommige daarvan toch even een bio-winkel zult moeten bezoeken.

Score: 7


Informatie

Gezond zondigen en hartig eten,
Illustrator: nvt
Uitgever: Van Halewyck, 156 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789463831642 . Prijs: 25 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.