logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Gezond fastfood, Nora French


gezond fastfoodLaat ik meteen beginnen met een puntje van kritiek, dan hebben we dat vast gehad. Of nou ja – kritiek kun je het eigenlijk niet noemen, het is meer een waarschuwing, om desillusies te voorkomen. Gezond Fastfood gaat namelijk niet over hamburgers en friet, fingerfood of street food. Fast Food gaat erom dat je het eten in een mum van tijd op tafel kunt zetten, zonder heel veel handelingen te hoeven verrichten. Op een gezonde manier, maar dat had je vast al wel door. Zo. Nu we dat uit de lucht hebben, kunnen we veren gaan uitdelen.

Gezond voorop

Wat je natuurlijk wel kunt verwachten van Gezond Fastfood, is dat gezondheid voorop staat. Dankzij een fijne afwisseling in ingrediënten en een paar verrassende samenvoegingen daarvan kun je op een heel eenvoudige manier iedere dag een afwisselend menu op tafel zetten, waarbij verschillende voedingsstoffen een rol spelen. Er zitten een paar juweeltjes tussen. Naast het bekende bananenbrood en bananenpannenkoekjes vind je bijvoorbeeld ook bloemkoolflatbread (die ik echt nog een keer moet proberen) en wortelsoep met curry en kokos. Lekker verrassend, en inderdaad met een minimale inspanning op tafel.

Informatief

Wat prettig is aan Gezond Fastfood, is dat Nora French je tussendoor ook kort uitlegt waarom een bepaald recept zo gezond is. Welke ingrediënten of combinatie maakt het juist tot een gezond gerecht? Op die manier kun je zelf ook variatie inbakken in je recepten en aan de slag gaan met recepten uit je eigen boekje om die een slag gezonder en voedzamer te maken. Dat is uiteindelijk het hoogste streven dat je met een kookboek kunt behalen, lijkt me. Pluspunt aan dit boek is bovendien dat de recepten niet al te bizar zijn. De ingrediënten zijn in vrijwel iedere supermarkt gewoon te verkrijgen, hoewel onze kleine buurtsuper standaard geen boekweitmeel en kokosmeel op voorraad heeft. Dat zijn ook zo’n beetje de enige uitzonderingen.

Conclusie over Gezond Fastfood

Wil je snel een gezonde maaltijd op tafel toveren? Dat blijkt nog lang niet zo eenvoudig. Nora French heeft een aantal recepten verzameld die snel te maken zijn en gezonde ingrediënten bevatten. De recepten zijn veelzijdig en afwisselend van aard, wat he leuk maakt om uit te koken. Bovendien zien ze er kleurrijk uit en zullen ze ook de meeste kinderen prima smaken. Oh: en ook friet en burgers komen gewoon aan bod- in een iets aangepaste vorm!

Door:
Score: Gezond Fastfood krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Gezond fastfood,
Karakter uitgevers, 176 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789045212869. Prijs: 19.99 euro.

Ga direct naar Gezond fastfood op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.