Gezocht: Lef & creativiteit voor kleurrijke pop-up tuinen


Vind je het najaar grijs en grauw? Nergens voor nodig! Deze herfst breng je in een handomdraai kleur met violenpop-ups. Zo’n mini-tuintje met violen is supersnel en eenvoudig aan te leggen. En niet alleen in de border of in balkonbakken. Denk ook eens out-of-the-box want je kunt ze overal laten verschijnen. Met een beetje creativiteit en lef en violen wordt dit najaar kleurrijker dan ooit!

In de video ‘Kleurrijke pop-ups’ zie je zes originele mini-tuintjes. Bloemenbureau Holland daagt iedereen uit om overal mini-tuintjes aan te leggen. Heb jij een leuk idee en heb je violenplantjes nodig? Laat het weten via twitter @watplantendoen en de 30 leukste mini-tuintjes krijgen van Bloemenbureau Holland violen! De actie loopt tot 1 november 2012.

Grote of kleine bloemen en in bijna elke kleur van de regenboog; violen zijn volop verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist en supermarkt. Pop-up tuintjes leg je eenvoudig aan. Haal de violen uit het kwekerspotje en stop ze bijvoorbeeld in een klomp, bootje of fietsmand. Of vervang grijze stoeptegels door kleurrijke violen en voilà… je hebt je eigen tegeltuintje. Door de veelzijdig toepasbaarheid van violen kun je je fantasie volledig de vrije loop laten en creëer je overal je eigen kleurrijke pop-ups.

Geef violen regelmatig water en de haal de uitgebloeide bloemetjes weg, dan blijven ze tot diep in de winter doorbloeien. Ze trekken zich bovendien weinig aan van (nacht)vorst. Komt de temperatuur weer boven nul, dan richten violen zich gewoon weer op.

Bekijk de video ‘Kleurrijke pop-ups via www.mooiwatplantendoen.nl. Je vindt er tevens meer informatie en inspiratie.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.