logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Gezocht: een baan die bij me past!

Voor sommige mensen duurt het tientallen jaren voor ze een baan hebben gevonden die echt bij ze past. Voor veel mensen is het een kwestie van vallen en opstaan, van proberen en overstappen naar een nieuwe baan. Toch? Nee. In de regel is het heel anders. Mensen willen veiligheid en geborgenheid en blijven veel te lang plakken in een baan die ze op dat moment hebben. Ze maken er het beste van, ondanks het feit dat het werk niet leuk is en het werk misschien helemaal niet zo goed bij ze past. Maar hoe bepaal je dan wel wat voor werk bij jou past? Het boek Gezocht: een baan die bij me past! zal je daar bij helpen.

Werkboek als jobcoach

Het boek Gezocht: een baan de bij me past! neemt je stap voor stap mee door de wondere wereld van talenten en mogelijkheden, passies en valkuilen, vaardigheden en ontwikkelpunten. Gerald Sturman verzamelde verschillende beroepskeuzetests en combineerde ze tot een praktisch werkboek, waarin je met behulp van verschillende modellen inzicht krijgt in je eigen persoonlijkheid, motivatie en vaardigheden. Denk hierbij aan de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI), een vragenlijst van ongeveer 90 vragen die je inzicht geven in je werkstijl. Vervolgens onderzoek je op welke manier je voldoening uit je werk haalt. Een krachtig element in dit boek is het combineren van talenten en vaardigheden met je eigen persoonlijkheid. Je kunt zelfs inzicht krijgen in verbeterpunten op dat vlak. Op die manier kun je bewuste keuzes maken in je carrièrepad.

Eerlijkheid is troef

Natuurlijk is het van het grootste belang dat je alle vragen eerlijk en open beantwoord. Dat is niet altijd makkelijk. Soms zijn stellingen of vragen voor meerdere interpretaties vatbaar. Ben echter eerlijk naar jezelf en neem soms ook de tijd om alles op een rij te zetten. Wat dat betreft is de uitvoering van deze test in boekvorm (in plaats van online tests) prettig. Je kunt het wegleggen, je mogelijkheden overdenken en nog altijd kleine aanpassingen maken.


Ga direct naar Gezocht: een baan die bij me past! op BOL.com.

Recensie over Gezocht: een baan die bij me past!

Als je alle opdrachten uit dit boek hebt uitgevoerd, ziet het er uit als een goed doorleefd werkboek. Dat is ook precies de bedoeling. Blader, kijk terug, lees opnieuw en denk goed na over jezelf en jouw ervaringen. Soms kom je later tot nieuwe inzichten. Hoewel dit boek al heel wat jaren gebruikt wordt, is de basis nog altijd actueel. Jouw persoonlijkheid, sterke en zwakke punten, vaardigheden en wensen moeten optimaal ingezet worden als je jezelf toelegt op een baan waar je dagen per week zult doorbrengen. Door geluk te halen uit je werk zul je merken dat je meer energie hebt en meer plezier hebt in het leven! Het nadeel van een werkboek is dat je geen klankbord hebt om mee te sparren. Eventuele tegenstrijdige resultaten zul je dus zelf een plekje moeten geven.

Score: 7


Informatie

Titel: Gezocht: een baan die bij me past!
Auteur:
Uitgever: Thema
Aantal pagina’s: 160
Type boek: Paperback
ISBN: 9789462721944
Prijs: 21.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.