logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lees alles over de animatiefilm Gewoon Super

Op 31 januari 2024 verschijnt de gloednieuwe familiefilm Gewoon Super! in de Nederlandse bioscopen. De film vertelt het verhaal van Hedwig en haar vader, die de superheld van de stad is. De superheldenstatus wordt van generatie op generatie doorgegeven. Als Hedwig door een klein ongelukje veel eerder dan verwacht de rol van haar vader moet gaan overnemen, komt ze voor grote uitdagingen te staan. Gewoon Super! is een film over familie, vriendschap en doorzettingsvermogen, die laat zien dat iedereen zijn eigen unieke talent heeft. De stemmen worden ingesproken door de sterrencast bestaande uit Sterre Koning in de hoofdrol als Hedwig, Simone Kleinsma als de oma, Plien van Bennekom als de tante van Hedwig.

Het verhaal van Gewoon Super

Het leven van de 11-jarige game liefhebber Hedwig staat op zijn kop wanneer ze veel eerder dan verwacht haar vader moet vervangen als de superheld van de stad. Haar vader is de lievelingsheld van de stad. Maar Hedwig is geen superheld; ze is een beetje onhandig en helemaal niet sportief. Al snel realiseert haar vader zich dat de nieuwe superheld misschien wel Adrian, het atletische neefje van Hedwig, moet zijn. Teleurgesteld gaat Hedwig op bezoek bij haar oma, die vroeger ook superheld was. De stoere oma ziet mogelijkheden voor Hedwig en is niet voor één gat te vangen. Er ontstaat een onwaarschijnlijk sterk team waarbij Hedwig bewijst dat je ook zonder superkrachten gewoon super kunt zijn.

Ik vind Gewoon Super! een heel grappige film. Vooral omdat Hedwig zo’n onhandig karakter is, maar heel positief blijft. Het is echt een film over doorzetten ook als iedereen zegt dat je het niet kan, het gaat je lukken als je gewoon heel hard je best doet

Sterre de Koning

Bekijk de trailer van Gewoon Super

Nederlandse stemmen van Gewoon Super

De stemmen worden ingesproken door de sterrencast bestaande uit:

  • Hedwig – Sterre Koning
  • Oma – Simone Kleinsma
  • Hedwigs tante – Plien van Bennekom

Deze heerlijke animatiefilm voor het hele gezin is vanaf 31 januari 2024 te zien in de bioscoop, zowel in de commerciële als in de filmtheaters. De distributie is in handen van In the Air.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.