logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Gewoon even optimaal genieten, Renske de Greef

Het leven is niet altijd even eenvoudig en aantrekkelijk. Er zijn bovendien genoeg vreemde feitjes en meningen die jou een onbezorgt en onbezonnen leven in de weg staan. Jammer, want vaak halen die feitjes en mensen de vreugde een deel uit het leven. Zonde, want het leven is zo voorbij. Renske de Greef weet deze bevindingen in scherpe, humoristische strips tot uiting te brengen, zodat wij onze lering eruit kunnen trekken.

Scherpe humor

Gewoon even optimaal genieten is een scherpe verzameling comics, die je eigenlijk meer zou kunnen zien als getekende columns die met een vlijmscherpe dosis humor op smaak is gebracht. In de kenmerkende stijl van engagement, fantasie en humor brengt Renske herkenbare onderwerpen op een originele manier in beeld: van onze verering van discipline tot ons zwak voor het uitroepteken; van vetfobie tot de 5 Regels van Marktplaats. Ook over het ouderschap schrijft ze graag, grappig en eerlijk: hoe het voelt als je dochter verkondigt papa liever te vinden, haar nachtelijke transformatie tot ork of waarom een dag thuisblijven met de kinderen géén vakantie is.

Korte onderwerpen

Het prettige van Gewoon even optimaal genieten is wel dat de onderwerpen nooit meer ruimte in beslag nemen dan een enkele pagina. Je fladdert door het boek als door het leven, van het ene onderwerp naar het andere. Verwacht daarbij niet dat je in een mum van tijd door het boek heen bent, want dat is zeker niet het geval. De strips zijn rijkelijk voorzien van tekst, opmerkingen en grapjes. Bovendien zul je het boek vaker willen oppakken en doorbladeren, het heeft een hoog herleesbaarheidsgehalte!

Ga direct naar Gewoon even optimaal genieten op BOL.com.


Recensie over Gewoon even optimaal genieten

Gewoon even optimaal genieten is een verzameling comics waarin Renske de Greef kijkt naar het leven en wat haar allemaal dwars zit. Dat is nog al wat, maar het gros is – bijzonder genoeg – nog herkenbaar ook. Nou ja, buiten de echte vrouwenonderwerpen dan, daar kan ik mezelf niet zo in vinden ;). De grappen zijn scherp en goed gevonden, goed doordacht en intelligent. Een geweldige verzameling overpeinzingen!

Score: 8


Informatie

Gewoon even optimaal genieten,
Illustrator: nvt
Uitgever: Nijgh & van Ditmar, 128 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789038809045. Prijs: 20 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.