logo-liggend-wit-donkerblauw

Gevarieerd eten doe je zo!


Afwisseling in je voedingspatroon is de sleutel tot een gezond dieet. Er bestaat namelijk geen enkel voedingsmiddel dat alle voedingsstoffen levert die je nodig hebt. Variëren ingewikkeld? Het is makkelijker dan je denkt! In dit artikel geven we je tips.

avondeten diner gezond vers

Wissel af tussen al bekende maaltijden

Je hebt ongetwijfeld een aantal maaltijden die je zonder nadenken kunt bereiden. Waarschijnlijk staat zo’n makkelijk gerecht vaak op het menu. Houdt die gerechten als basis, wissel ze met elkaar af en doe af en toe kleine aanpassingen.

Breng (ook) variatie aan in je ontbijt- en lunchgerechten

Op het gebied van ontbijt en lunch hebben vervallen mensen vaak in vaste gewoontes. Om toch meer te variëren, kun je het denkwerk al van tevoren doen. Maak een lijstje van enkele verschillende snelle ontbijt- en lunchgerechten en wissel die met elkaar af.

Bereid je tussendoortjes voor

Tussendoortjes worden vaak vergeten als mensen nadenken over hun eetpatroon. Terwijl daar veel variatie te halen valt. Maak eveneens een lijstje met lekkere doch gezonde snacks en zorg ervoor dat je daar altijd een voorraad van in huis hebt.

Bewaar (nieuwe) recepten die je lekker vindt

Zorg er daarnaast voor dat je een plek hebt waar je recepten op slaat die je lekker lijken. Zin in iets nieuws of simpelweg weinig inspiratie? Dan hoef je alleen maar door die verzameling heen te bladeren en uit te kiezen waar je trek in hebt!

Probeer iedere week een nieuw gerecht

Om jezelf te stimuleren om meer variatie in je eetpatroon aan te brengen, kun je ervoor kiezen om wekelijks een nieuw gerecht uit te proberen. Doe dat bijvoorbeeld in het weekend, als je de tijd hebt om lekker uitgebreid te kokerellen.

Maak aan het begin van iedere week een planning

Van tevoren een planning maken maakt het gevarieerd eten een stuk makkelijker. Kies een vast moment in de week om uit te werken wat je die week op tafel wilt zetten. Zorg ervoor dat je afwisselt met voedingsstoffen. Plan ook meteen wanneer je een nieuw gerecht wilt uitproberen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.