logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Gevangen op de magische zolder, James Nicol

Gevangen op de Magische Zolder is het eerste deel van een nieuwe magische kinderboekenserie, die je dit keer meeneemt naar de wonderlijke wereld van kleermakers. Tegenwoordig zien we er niet zoveel meer, maar in dit boek is dat zeker anders. Sommige kleermakers zijn al honderden jaren actief. Hun succes hebben ze te danken aan de magische steken, waarmee ze kledingstukken kunnen betoveren. In dit eerste boek maken we kennis met Luca Danelli.

Kleermakersfamilie

Hoewel Luca’s ouders niets met het kleermaken te maken willen hebben (en dan ook bijna altijd op reis zijn), heeft Luca het zeker naar zijn zin met zijn grootmoeder en hun hulp-in-de-huishouding Lottie. Daar komt snel verandering in wanneer zijn oom Bertie komt binnenwalsen en de zaak overneemt. Bertie had zelf een aantal exclusieve winkels, maar die zijn inmiddels allemaal failliet. Tot overmaat van ramp gaat hij van alles veranderen in de winkel: alles moet anders! En of Luca en oma daar zo blij mee moeten zijn? Tot overmaat van ramp luistert Bertie naar niemand en drukt hij zijn mening stevig door. Zo beland Luca op zolder, waar hij voor zichzelf een werkplaats inricht om een eigen plekje van rust te kunnen hebben.

Concurrentie

Maar ook in dit boek zijn er economische veranderingen gaande. Er is een nieuwe partij opgedoken, die fabrieksmatig betoverde kleding kan maken. Direct uit de schappen, zonder te hoeven wachten… en een stuk goedkoper dan de handgemaakte kleding in bij de kleermaker! Daar zijn veel mensen dus echt wel in geïnteresseerd. Toch denken Luca en Bertie’s dochter, Connie, dat er iets niet in de haak is. Mensen worden ineens ziek van de betoverde kleding. Hoe kan dat? En waarom sluiten zoveel kleermakers hun deuren? De kinderen denken dat er vuil spel aan de gang is!


Ga direct naar Gevangen op de magische zolder op BOL.com.

Recensie over Gevangen op de magische zolder

Toegegeven: de titel klinkt een stuk dramatischer dan het is: Luca trekt zichzelf terug op zolder, waar hij als leerling-kleermaker rustig zijn gang kan gaan. Hoewel een groot deel van de verhalen over magische kledingstukken gaan, is er lang niet zoveel magie dan je in eerste instantie zou denken. Het grootste deel gaat over de bijna panische manier waarop oom Bertie losgaat in de winkel van Luca, terwijl Luca’s oma gewoon toekijkt (huh?). Spannende momenten vinden plaats in de kledingfabriek van Tiberius Pepper, en natuurlijk Luca’s ontdekking van een geheime – en gevaarlijke? – magische steek… Dit eerste deel zet alvast de toon voor het vervolg, waarvan ik hoop dat er misschien iets meer rust in het verhaal komt.

Score: 7


Informatie

Titel: Gevangen op de magische zolder
Auteur:
Uitgever: Leopold
Aantal pagina’s: 304
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789025884635
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.