logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gevangen in een web van misdaad in de IJslandse thrillerserie Trapped

LUM N978 DVD ST TRAPPED CS 2d

Scandinavië en IJsland zijn de afgelopen jaren ontzettend populaire reisbestemmingen geworden. Het nieuwe Afrika, zeg maar. Misschien is dat ook vooral zo door de enorme stroom aan Scandinavische thrillers die de Nederlandse boekwinkels hebben overspoeld. Op zich logisch, want deze thrillers hebben een unieke sfeer en suspense over zich die niet te evenaren lijkt. Trapped is een super spannende thrillerserie dat zich afspreekt in Seydisfjördur, een klein dorpje in IJsland. Het is daar net winter, de eerste winterse stormen dienen zich aan. En geloof me: die zijn wel wat pittiger dan die vlagen natte sneeuw die ons landje stilleggen!

Seydisfjördur is een klein dorpje, maar heeft een enorme haven, die door veel grote vaart gebruikt wordt. Niet alleen handelsvaart komt er aan, ook de ferry uit Denemarken meert er aan. Dat zorgt vaak voor spanning: IJsland en Denemarken zijn niet bepaald elkaars beste vrienden. De lokale politie-inspecteur Andri, een beer van een vent, hoeft dan ook niet op veel medewerking te rekenen als hij onderzoek doet op de boot nadat er een verminkt lijk in het dorpje aanspoelt. Hoewel alle eerste aanwijzingen naar de boot wijzen legt de kapitein van de ferry alle medewerking stil. Niet erg handig, zeker niet omdat er sterke vermoedens zijn dat de verdachte zich aan boord van het schip bevind!

Dat is niet het enige dat er speelt, uiteraard. Er zijn verschillende verhaallijnen in Trapped die een belangrijke rol spelen in het verhaal, of die in het begin belangrijk zijn maar later minder beduidend blijken. Diezelfde geweldige wendingen in het verhaal waar de Scandinavische thrillers zo populair om zijn geworden. Want ook al leef je mee met de stoere man Andri, die zijn kinderen probeert op te voeden zonder vrouw aan zijn zijde, bespot wordt door zijn meerderen uit Reykjavik en er heel bijzondere onderzoeksmethodes op nahoudt, afgunst hebt voor de criminelen die zichzelf IJsland proberen binnen te smokkelen via de veerboot of benieuwd bent naar de identiteit van het slachtoffer: feit blijft dat alle passagiers van de ferry van Denemarken naar IJsland gevangen zitten in dat kleine dorpje in IJsland. Inclusief de dader. Dan kun je maar wachten op het volgende slachtoffer, nietwaar?

Trapped vangt de sfeer van deze grimmige situatie als geen ander. Natuurlijk is de locatie al briljant, de sneeuwstormen zorgen voor een mysterieuze sfeer en een laag van suspense. De situatie is natuurlijk bizar, maar ook geloofwaardig door de exotische locatie waarin het verhaal zich afspeelt. Deze serie zal je meermaals naar het puntje van je stoel laten schuiven: een serie die je echt moet zien.

Trapped, Lumiere

Tijdsduur: 10×55 minuten, Thriller.
Verkrijgbaar op: DVD en Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.