logo-liggend-wit-donkerblauw

Getest: Soilmates Healthy Oil


Je hebt olie… en je hebt olie. In alle opzichten zit er een wereld van verschil in de verschillende soorten olie, hoewel de meeste mensen daar nooit bij stilstaan. Zo is de ene olie een stuk gezonder dan andere olie, kun je extra vergine olijfolie uit een eerste persing beter niet verhitten (en dus gebruiken in salades of om brood in te dippen) en worden voor sommige oliesoorten heel wat bomen gekapt om het te verkrijgen. En dat kan anders. Zo nu en dan staat er een fabrikant op die zegt: hey, wist je dat het ook zo kan? Dat is het geval met Soilmates Healthy Oil. Die wordt namelijk gemaakt van… avocado’s! Afgekeurde avocado’s nog wel, die in de Rotterdamse haven afgekeurd worden vanwege hun uiterlijk.

Soulmates healthy oil

Vloeibaar powerfood

Soilmates’ Healthy Oil is een fles vol superpower. het is gemaakt van 100% avocado en zit dan ook bomvol antioxidanten, omega’s en vitaminen die jou beschermen tegen onder andere de effecten van zonlicht en stress. De omega’s zijn goed voor je welzijn en zijn belangrijk voor je hersenen, zenuwen en een goed cholesterolniveau. En ja, olie is vet, maar deze zijn in deze olie 82% onverzadigd (Mono-unsaturated: 70; Poly-unsaturated: 12). Het goede vet! Het verlaagt juist je cholesterolgehalte en verkleint daarmee het risico op hart- en vaatziekten. In kokosolie of margarine daarentegen vind je vooral verzadigde vetten, die je lichaam niet goed kunnen verwerken. Of nog erger: transvetten!

Bruikbaarheid

Maar die gezondheidsvoordelen, daar sta je natuurlijk niet iedere dag bij stil. Belangrijk is de bruikbaarheid van olie. Zo vinden wij olijfolie heerlijk, maar die geeft wel een heel prominente smaak en kun je dus niet overal voor gebruiken. Soilmates is heel neutraal van smaak. Je proeft of ruikt hem vrijwel niet. Niet echt briljant dus als smaakmaker, maar wel fijn om in te bakken of om er een dressing mee te maken! Avocado-olie is bijvoorbeeld te verhitten tot 270 graden Celsius en is daarmee zowel koud als warm te bereiden. Even ter vergelijk: kokosolie begint te roken op 177 graden, olijfolie op 180 graden Celsius.

De Soilmates producten koop je onder andere bij Albert Heijn!


Recensie over Soilmates Healthy Oil

Olie die anders is dan olie. Kan dat? Jazeker. Soilmates maakt olie van afgekeurde avocado’s en levert daarmee een topproduct. Niet alleen voor in de keuken, maar ook voor je gezondheid! Alle gezonde eigenschappen van avocado’s vind je in de olie terug. Als bonus is hij nog eens bizar hittebestendig en geeft hij zowel warm als koud een wat minder vet mondgevoel. Dat merk je als je bijvoorbeeld friet bakt in de Airfryer of een traybake besprenkelt met olie, maar ook wanneer je hem als basis gebruikt voor een dressing. Hij heeft trouwens nauwelijks smaak, dus in een salade gebruik je hem echt als middel om een vloeibare dressing te maken (vol voedingsstoffen). Het nadeel? Dat is toch wel de prijs.

Score: 8


Informatie

Soilmates Healthy Oil
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 7.49 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Frits avatar
  Frits

  Ons lichaam kan verzadidge vetten niet goed verwerken? Hoe kom je er bij? Verzadigde vetten hebben werkelijk niets met hart en vaat ziekten van doen overigens. Een fabel uit de jaren 60.
  En weet je dat deze olie geraffineerd wordt? En wat geraffineerde olie aan gezondschade veroorzaakt?
  Succes 🙂

  1. Dennis van Houts avatar

   Er is inderdaad nog veel onbekend over de effecten van bepaalde voedingsstoffen op lage termijn. Vooralsnog is de gangbare mening dat verzadigde vetten een negatieve invloed hebben op hart- en vaatziekten (https://www.hartstichting.nl/gezond-leven/gezond-eten/vetten-welke-zijn-goed-voor-je-hart-en-bloedvaten#:~:text=Veel%20verzadigd%20vet%20in%20je,zoveel%20mogelijk%20door%20onverzadigd%20vet.).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.