logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Getest: Met de Dr. Oetker No Bake maak je taarten zonder oven


Bakken doen we hier ontzettend graag – eigenlijk zou ik er veel meer over moeten posten… als er even tijd is, draait de keukenmachine overuren en staat de oven al te branden. Maar ik weet ook dat bakken niet voor iedereen is weggelegd. Sommigen hebben er simpelweg het geduld niet voor of zijn bijvoorbeeld te eigenwijs om een recept stap voor stap te volgen. VOor die mensen zijn er gelukkig ook een aantal manieren om toch een lekkere taart op tafel te zetten. Je kent de kwarktaarten van Dr. Oetker wel, neem ik aan? Welnu: deze taarten zou je daar mee kunnen vergelijken, maar ze zijn romiger en zachter, omdat je ze maakt met slagroom in plaats van kwark.

Extra smaken

Het meest opvallende aan deze drie taarten (de No Bake appel-roomtaart met kruimeltopping, de No Bake chocoladetaart met choco kruimelbodemen een No Bake stroopwafeltaart met romige vulling) is dat je zelf nog best veel ingredienten moet toevoegen. Bij de stroopwafeltaart is dat bijvoorbeeld 60 gram boter, 350 ml melk, 250 ml slagroom, 50 ml water en een paar stroopwafels. In de verpakking zitten echter nog twee onmisbare zakjes: eentje met de kruimels voor de koekbodem en eentje om van de melk, room en water het taartmengsel te maken. In vier eenvoudige stappen heb je de taart echter klaar, binnen een kwartiertje tijd. Daar kan dus echt niks aan mis gaan!

Variaties

Ben je eenmaal bekend met deze varianten, dan kun je natuurlijk flink wat variaties maken om de taarten nog wat extra’s te geven. Wat dacht je van rood fruit op je chocoladetaart? Of vervant de appels van de No Bake appel-roomtaart door een blik kersentaartvulling voor een frisse variant. Je kunt er echt alle kanten mee op, met als grote overeenkomst: iedereen kan het maken. Veel succes! De pakken staan inmiddels bij de Albert Heijn voor een prijs van 2,99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.