Getest: Haribo snoep met 30% minder suiker


Ik probeer op te letten als het aankomt op het snoepgedrag van mijn kinderen. Je wilt ze niet te veel geven, maar je gunt ze natuurlijk wel af en toe een snoepje. Een echt dilemma, waar Haribo nu een handje bij helpt. Ze introduceren namelijk drie varianten snoep waar 30% minder suiker in zit! Wij probeerden de nieuwe Scuba Mix, Fruity Penguins en de Fruitilicious snoepjes – speciaal voor jullie 🙂

Vrolijke fruitgums

Zoals altijd werkt Haribo met leuke figuurtjes. Snoepen is namelijk ook een stukje beleving, een genietmomentje. En dat momentje mag natuurlijk ook lekker vrolijk zijn. De gekleurde figuurtjes hebben een mooie intense kleur die er aantrekkelijk uitziet. Bij de Scuba Mix zijn er figuurtjes van zeesterren, zeeschildpadden, dolfijnen en walvissen. Daarvan hebben sommige snoepjes een lekker schuimlaagje aan de onderkant. De Fruity Penguins zien er allemaal hetzelfde uit – maar ze hebben een andere kleur en smaak. Op het schuimlaagje vind je snoepjes in de smaken ananas, appel, sinaasappel, bramen en watermeloen. Bij de Fruitilicious mag je je tanden zetten in een citroen, ananas, appel, sinaasappel, aardbei of framboos.

Smaak

Natuurlijk gaat het bij snoepen ook vooral om de smaak. De mondbeleving van de fruitgoms is lekker en vertrouwd: de snoepjes hebben een stevige bite, blijven niet aan je tanden kleven, maar zijn ook niet ‘hap-slik-weg’. Qua smaak is er helemaal niets op aan te merken! Ze smaken lekker zoet en fris-fruitig. Niet alleen tijdens het eten, maar ook na het eten ervan blijft de smaak ervan goed in de mond. We hebben ze vergeleken met de vertrouwde beertjes van Haribo in een vergelijkende test, en onze testpersonen vonden de nieuwe variant eigenlijk lekkerder dan de beertjes, omdat die (in directe vergelijking) een iets té zoete nasmaak hadden.

Hoeveel snoep geef jij je kind?

Ai, nog zo’n probleemgevalletje. Hoeveel snoepjes geef jij je kind? Sommige kinderen zijn al helemaal tevreden met 1 snoepje zo nu en dan, anderen trekken een zak open en leggen ‘m op tafel neer om hem in 1 keer leeg te eten. Bij ons hebben we het heel lang tot 1 of 2 snoepjes beperkt, tot de uitdeelzakjes in huis kwamen. Vanaf dat moment werden de porties iets groter. De tip van Haribo is overigens om 25 gram als 1 portie aan te houden. Vertaald naar de nieuwe Haribo varianten met 30% minder suiker: dat zijn 6 snoepjes.


Recensie over Haribo snoep met 30% minder suiker

CooleSuggesties topper

Snoepers opgelet! Er is goed nieuws. Fabrikant Haribo komt met drie snoepvarianten met maar liefst 30% minder suiker! Officiëel zou het dan ‘light’ mogen heten, maar dat heeft zo’n negatieve klank. Hier zit gewoon 30% minder suiker in, zonder vervangende zoetstoffen. En eerlijk gezegd: daar merk je helemaal niets van! Een geweldige ontwikkeling die we alleen maar kunnen aanmoedigen.

Score: 9


Informatie

Haribo snoep met 30% minder suiker, Haribo
Meer weten?
Prijs: 1.45 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.