logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Getest: de Allerhande familieboxen zijn kidsproof


familiebox

Laten we even heel eerlijk met elkaar zijn: er zijn dingen in het leven die niet per se leuk zijn om te doen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de tandarts, benzine tanken, je fietsband oppompen of boodschappen doen. Niet in volgorde van vervelendheid vermeld, overigens. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer diensten en bedrijven die het je een stuk gemakkelijker maken. Zelfs het uitzoeken van de maaltijden wordt je daarmee deels uit handen genomen. Ik heb het over de maaltijdboxen die je via het internet kunnen bestellen en thuis kunt laten bezorgen. Meestal zijn die pakketten geschikt voor twee volwassenen, maar Albert Heijn heeft sinds kort een familiebox in hun assortiment, waarin genoeg zit voor drie maaltijden voor maar liefst vier personen! Dat belooft veel goeds, waardoor we hem met liefde en plezier voor jullie uitproberen.

Keuzestress

Als je gaat bedenken wat je deze week weer op tafel zult zetten is het altijd een kwestie van kibbelen, kiezen en bladeren in kookboeken. Er is zoveel wat je kunt maken, en iedereen in het gezin heeft ergens wel iets op aan te merken. Herkenbaar? Dat dacht ik ook! Als je gebruik maakt van een maaltijdbox wordt je een deel van die keuzestress uit handen genomen. Voor de familiebox heb je iedere week keuze uit vier verschillende gerechten, waar je er drie uit kunt selecteren. Dat is nog eens overzichtelijk, niet? Er is namelijk altijd wel een gerecht dat tot het minst favoriete gerecht behoort, of misschien wel eentje die gewoon afvalt omdat er iets in zit wat je absoluut niet dus. Simpel. In ons weekmenu konden we kiezen uit een Snelle spaghetti met gehaktsaus en Italiaanse kaas, Homemade vissticks met ravigotesaus en aardappelruiten, Kleurrijke wrap met kipschnitzel, mais en rozijnen en Hollandse andijviestamppot met wortel en worstjes. De keuze was snel gemaakt: in ons huis is maar een liefhebber van vis.

spaghetti-basis

Bezorgd om het eten

Houd er rekening mee dat je een maaltijdbox vier dagen van tevoren moet bestellen: omdat het een box is die je op maat besteld kost het eventjes om alle ingrediënten bij elkaar te sprokkelen en in een doos te stoppen. Die doos wordt vervolgens op een dag en tijd naar keuze bezorgd, netjes verpakt in koeldozen. Veel beter kun je het niet hebben! De ingrediënten zijn allen biologisch of ecologisch, wat aangeeft dat Albert Heijn ook aandacht schenkt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een heel goede zaak! Dat betekent echter ook dat de maaltijdboxen wat duurder uitvallen dan wanneer je zelf waarschijnlijk boodschappen zou doen (ervan uitgaand dat je niet alles biologisch koopt in de winkel). De keuze in ingrediënten kun je dus niet maken. Ook blijkt onder zijn erg begaan te zijn met de gezondheid van diens klanten. De recepten zijn heel eenvoudig en eerlijk, zonder toevoeging van pakjes en zakjes. Daarbij viel ook op dat er niet erg scheutig wordt gedaan met smaakmakers als zout of boter. Dat was de eerste dag wel even wennen 😉 maar als je het eenmaal weet kun je er een volgende dag prima rekening mee houden en het recept iets aanpassen naar jou smaak.

spaghetti

Simpel en snel

Wat ook opviel was dat de meeste recepten gebruik maakten van kant en klare ingrediënten. Veel verder dan het schillen en snijden van aardappelen en het pellen en snipperen van een uitje zijn we niet gekomen: de rest was kant-en-klaar verpakt en gesneden in zakjes meegeleverd, of bleek een potje yoghurt of tomatensaus te zijn die helemaal op maat was afgemeten. Grappig zijn bijvoorbeeld ook de plasticzakjes met precies de juiste hoeveelheid kruiden die bij een gerecht gedaan moeten worden. Daardoor heb je de verschillende gerechten in no-time op tafel: de Hollandse andijviestamppot duurde het langst, daar waren we 30 minuten mee kwijt vanaf het moment dat we met het schillen van de biologische aardappels begonnen.

boerenkool

Kidsproof

Gezien de eenvoud van de gerechten en de beperkte hoeveelheid verschillende ingrediënten die gebruikt worden in de diverse maaltijden, is het veilig te stellen dat de gerechten in deze box zonder meer geschikt zijn om met kinderen te eten. Toen hoeveelheid eten in de boxen is echt voor vier volwassenen: daar zul je dus zeker niet op mis pakken als je de borden vol schept. Ook met twee pubers in huis zul je genoeg eten op tafel zetten.

Over de boxen

De Familiebox biedt drie gevarieerde en verse maaltijden voor vier personen en kost €49. De Inspiratiebox biedt nieuwe en verrassende producten, smaken en kooktechnieken, bevat drie gerechten voor twee personen en kost €37,50. Klanten kunnen beide boxen los of samen met alle andere boodschappen op ah.nl bestellen om zonder bezorgkosten op een moment naar keuze thuis laten bezorgen of afhalen bij een Pick Up Point en bij elke AH winkel in Nederland. Benieuwd naar alle gerechten? Kijk voor meer informatie op ah.nl/allerhandebox.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.