logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Geronimo Stilton vertelt over de Muizenissige Musketiers

geronimo stilton de muizenissige musketiers

In de serie boeken die door uitgeverij De Wakkere Muis zijn uitgegeven vertelt Geronimo Stilton regelmatig over zijn favoriete literatuur: oude boeken en verhalen die je gewoon moet kennen. Maar heel af en toe neemt hij zelf een uitstapje naar het verleden om zichzelf onder te dompelen in het avontuur. Zoals in het stripverhaal De Muizenissige Musketiers!

Muizenissig spannend

In het stripverhaal De Muizenissige Musketiers springt Geronimo samen met Klem, Patty, neefje Benjamin en zijn vriendinnetje Pandora terug naar het verleden om uit te zoeken waarom Koning Lodewijk XIII zich zo vreemd gedroeg in zijn kasteel. Ja, we hebben het over de enige echte Lodewijk de Rechtvaardige, die leefde van 1601 tot en met 1643. Geronimo en zijn vrienden vermoeden dat de piratenkatten hier wel eens een rol in kunnen spelen, maar zeker weten doen ze het niet. En dan zit er maar één ding op: terug reizen in de tijd! Ze reizen allemaal terug naar 1624, naar het stadje Fontainebleau. En daar neemt Geronimo, stoer als hij is, het kostuum aan van een heuse Musketier, de beveiligers van de Koning. Maar of dat nu zo’n goed idee was…

Speels en vermakelijk

De boeken van Geronimo Stilton staan bekend om hun leuke en spannende verhalen, grappige woordgrapjes en vooral om die coole illustraties. Dat vraagt natuurlijk om stripverhalen, en die slaan dan ook echt in als een bom! De tekeningen zijn geweldig, met mooie schaduwverlopen om de afbeeldingen net wat extra pit te geven. De letters zijn helder en duidelijk leesbaar, wat niet altijd zo is bij stripverhalen. In tegenstelling tot de normale boeken zit hier wat minder aandacht op het ‘leren’ van nieuwe dingen en het opdoen van kennis. Dit is gewoon een spannend stripverhaal in de tijd van de musketiers. En dat veel feitjes in het stripboek dan wel blijken te kloppen, is natuulijk zeker meegenomen!

Informatie

De Muizenissige Musketiers, Geronimo Stilton

Illustrator: Federica Salfo en Mirka Adolfo
uitgeverij De Wakkere Muis, 48 pagina’s, paperback.
Prijs: 7,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789085923503


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.