logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Geronimo Stilton vertelt het verhaal van De Zwarte Piraat in geur en kleur

de zwarte piraat

Twee jaar geleden kon je lezen over Jolanda, de dochter van de Zwarte Piraat. Blijkbaar vonden veel lezers dat verhaal super spannend en interessant, want nu is het tijd voor de vader van Jolanda, niemand minder dan De Zwarte Piraat zelf. Hij is één van de meest gevreesde piraten die op de Caraïbische Zee doolden, op zijn schip De Bliksem. Andere gevaarlijke piraten waren zijn broers, de Rode Piraat en de Groene Piraat. Die laatstgenoemden zijn echter gevangen genomen door hertog Wan Guld, en hebben onverbiddelijk de doodstraf gekregen. Zo ging dat in die tijd met piraten.

De Zwarte Piraat laat het echter niet zo maar varen, en besluit wraak te nemen op zijn twee broers. Je kunt zeggen wat je wilt over deze schavuiten, maar een eergevoel hebben ze zeker, en familie is boven alles het belangrijkste bezit dat je hebt. Maar zo eenvoudig blijkt het nog niet te zijn om bij de hertog te komen. Tijdens de zoektocht naar hertog Wan Guld enteren de piraten een Spaans schip. Aan boord treffen ze een gevangene aan: de mooie Honorata Willerman. Het leven van de Zwarte Piraat zal nooit meer hetzelfde zijn, maar de jacht op Wan Guld gaat door …

Het boek De Zwarte Piraat is trouwens geen waargebeurd verhaal, mocht je dat soms denken. Het is eigenlijk geschreven voor Emilio Salgari, een schrijver die in 1862 geboren is. Dit verhaal is in 1898 geschreven. Lang na de echte piraten, dus, maar gelukkig had hij een grote fantasie en heeft hij wel genoeg kennis van de scheepvaart opgedaan. Hij schreef een aantal spannende boeken over het piratenleven, waarvan er inmiddels twee door Geronimo Stilton zijn ‘herschreven’ in zijn eigen, unieke stijl. Na het spannende avontuur, dat ruim voorzien is van gave tekeningen, vind je een kort stukje informatie over de piraten, alsook een korte geschiedenis over de oorspronkelijke schrijver.

De Zwarte Piraat is een echte literaire klassieker die je niet mag missen. Geronimo heeft al eerder verhalen verteld die in dezelfde periode zijn ontstaan, het is echt een heel vruchtbare periode geweest van spannende verhalen die indruk maken en die de mensen een mooi beeld geven van het leven op andere locaties. Genieten dus tot de laatste bladzijde!

Informatie

De Zwarte Piraat, Geronimo Stilton

Illustrator: Francesca Gallina
De Wakkere Muis, 212 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789085923435


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.