logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Geronimo Stilton zorgt al 20 jaar voor leesplezier

Geronimo Stilton viert feest! Hij zorgt al twintig jaar voor leesplezier en om deze bijzondere mijlpaal te vieren, bedacht hij een ludieke leeschallenge. Hij daagt alle basisschoolkinderen in Vlaanderen en Nederland uit om zoveel mogelijk Stiltonboeken te lezen, samen met de klas. De aftrap van de challenge is op 21 september in Basisschool Theodoortje in Jette gegeven.

“Met de Stilton-leeschallenge willen we kinderen opnieuw laten ervaren hoe plezierig lezen wel is. We hopen dat de actie aanstekelijk werkt en dat kinderen ook elkaar zullen stimuleren om te blijven lezen.”

Thom Pelckmans, CEO Pelckmans Uitgevers

Leeschallenge voor basisscholen

Om de kinderen te inspireren, schenkt Pelckmans Uitgevers aan elke basisschool in Vlaanderen en Nederland een Geronimo Stilton-boek met daarbij de oproep om deel te nemen aan de leeschallenge. Elke klas die zich inschrijft, krijgt vervolgens een stapel boeken en twee lespakketten om creatief mee aan de slag te gaan. De klassen die de meeste boeken hebben gelezen, maken kans op een verrassingsbezoek van Geronimo Stilton zelf of op een belevingskast vol Stiltonboeken. Leerkrachten kunnen hun klas inschrijven via:
www.geronimostilton.be.

Geronimo op verjaardagstournee

Geronimo Stilton doorkruist Vlaanderen en Nederland op verschillende momenten doorheen zijn feestjaar. Hij is overal te vinden voor allerlei activiteiten op maat van verschillende boekhandels, scholen, evenementen, organisaties en gemeenten. Check zeker www.geronimostilton.be en ontdek waar hij zijn eerste groot verjaardagsfeest gepland heeft.

Meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht

Geronimo Stilton vindt zijn oorsprong in Italië en werd in oktober 2002 voor het eerst vertaald naar het Nederlands. Het eerste boek uit Geronimo’s Fantasiareeks werd in 2008 door kinderen zelf verkozen tot Mooiste Kinderboek Aller Tijden. In 2010, 2011, 2012, 2013 en 2015 verkoos de Nederlandse Kinderjury vijf andere delen uit de Fantasia-reeks als beste kinderboek in de categorie van 6 t/m 9 jaar. “Daardoor groeide Geronimo Stilton al snel uit tot de populairste kinderboekenreeks van de Lage Landen”, vertelt Thom Pelckmans. “Het werd duidelijk dat het een boekenreeks is die kinderen zélf graag willen lezen. En ouders zien dat hun zoon of dochter, die helemaal niet graag leest, toch met veel plezier in de Geronimo Stilton-boeken duikt. Ondertussen gingen er al meer dan tien miljoen exemplaren over de toonbank in Vlaanderen en Nederland.”

Lees hier onze boekrecensies van Geronimo Stilton.

Waarom kinderen zo gek zijn op de boeken van Geronimo Stilton?

Je kunt ze beleven. De kleurrijke typografie, de bijzondere illustraties en de avontuurlijke verhalen maken de boeken ongekend populair bij kinderen. De ongewone belevingselementen zoals de geuren, brengen de verhalen echt tot leven.

Op een speelse manier komen kinderen heel wat te weten. De boeken bevatten opdrachten, raadsels, zelfs geuren en geheimschrift. Geen grijze bladspiegels, maar een speelse en kleurrijke typografie waardoor kinderen de tekst makkelijk kunnen lezen. Minder gemotiveerde kinderen of kinderen met leesproblemen slagen er wonderwel in om met de boeken van Geronimo aan de slag te gaan.
Geronimo is bovendien een vriend, geen superheld. Heel wat kinderen herkennen in hem zichzelf. Hij komt steeds op voor zijn vrienden, hij helpt en steunt hen. Geronimo zet aan het goede na te streven en steeds voor mekaar op te komen.

Meer weten over Geronimo Stilton? Lees hier over de schrijver Geronimo Stilton.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.