logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: George en de Onbreekbare code, Lucy en Stephen Hawking

De ruimte blijft een mysterieus iets. Het is zo groot en ontastbaar dat je je fantasie helemaal de vrije loop kunt maken. Bijna alles is mogelijk! En dat is precies wat Lucy Hawking, dochter van één van de meest briljante mensen op aarde, Stephen Hawking, heeft gedaan. In eerste instantie wilde ze een trilogie schrijven over George en zijn vader, die middels een supercomputer het universum rond kan reizen, maar dat is niet gelukt: George en de Onbreekbare Code is namelijk het vierde deel uit deze serie. En daarin wordt het nog spannender dan in eerdere boeken!

Alien invasie

Wanneer George namelijk naar Saturnus kijkt, ontdekt hij daar een UFO: een onbekend vliegend voorwerp. In eerste instantie schonk hij er niet zo veel aandacht aan, het is tenslotte een onbekend vliegend voorwerp, maar als er op aarde van alles en nog wat mis gaat met de elektronica, begint hij toch te vermoeden dat er aliens bestaan – en dat ze bezig zijn om de aarde flink te ontregelen. Zelfs hun supercomputer, Kosmos, blijkt gehackt te zijn. Daar kunnen ze dus ook niet top vertrouwen! Het is op dat moment dus helemaal aan George en zijn vriendin Annie om de wereld te behoeden van een ondergang… en moeten ze dus zelf bedenken hoe ze op een goede manier dit probleem kunnen oplossen.

Spannende wetenschap

Net als in de eerdere boeken van George in de ruimte neemt ook dit boek je mee naar de verre uithoeken van ons heelal. In dit geval is de planeet Saturnus aan de beurt, die met tekst en uitleg meer dan genoeg aandacht krijgt. Tussendoor komen er uiteraard ook een aantal elementen naar voren die op een wetenschappelijke manier benaderd worden, zoals supercomputers, de donkere kant van de maan, 3D printen en de werking van kunstmatige intelligentie. Die informatie staat telkens in een apart kader, zodat deze informatie het verhaal zelf niet al te veel ophoudt. Ook kun je het op deze manier snel terugvinden. Dat maakt het verhaal lekker spannend en sneller leesbaar.

Informatie

George en de Onbreekbare code, Lucy Hawking
Illustrator: Danielle Futselaar
Kluitman, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789020621884. Prijs: 14.99 euro.

Recensie over George en de Onbreekbare Code

Dit is misschien wel één van de spannendste boeken uit de George-serie, dankzij de toevoeging van robots en aliens. Het verhaal blijft wetenschappelijk van aard en laat op een goede manier zien aan de wereld dat je ‘saaie’ leerstof ook op een leuke manier kunt aanbieden. Het is dan aan kinderen om feit van fictie te onderscheiden, maar de basis is zeker gelegd.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.