logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

George beleeft spannende ruimte-avonturen met De Geheime Sleutel naar het Heelal

george en de geheime sleutel naar het heelal Misschien ken je hem niet, maar Stephen Hawking is een van de beroemdste wetenschappers die er op dit moment op de aardbol rondlopen. Daarbij valt hij vooral op door zijn handicap: omdat hij volledig is verlamd zit hij in een rolstoel en praat hij via een computerstem. Samen met zijn dochter Lucy is hij begonnen met het schrijven van kinderboeken. Daarin komen het schrijftalent van Lucy en de bijna onmeetbare kennis over het heelal en het universum van Stephen perfect samen. George: de geheime sleutel naar het heelal is het eerste boek uit deze reeks.

George

Daarin speelt George (dat zal je niet verbazen) de hoofdrol. Het is een heel normale jongen die woont in een heel normale buurt. Met één uitzondering: zijn buren! Via zijn buurmeisje Annie komt hij namelijk een contact met Erik, de vader van Annie. Erik is ook een wetenschapper, en zeker niet de minste. Hij onderzoekt het heelal met de nieuwste technische snufjes en hulpmiddelen. Eentje daarvan is wel heel bijzonder: de supercomputer Kosmos. Deze computer heeft Erik zelf ontwikkeld en stelt hem in staat om door de ruimte te reizen via magische deuropeningen. Zo kan Erik in een handomdraai naar een andere planeet of ster reizen. En weer terug, natuurlijk.

Ruimtereizen

George en Annie mogen ook regelmatig mee op zo’n bijzondere ruimtereis en leren daarmee ontzettend veel over goede ruimte in elkaar steekt. Daarbij delen Erik en de supercomputer Kosmos ontzettend veel informatie. Maar zo’n super geheime computer is natuurlijk ook een grote verantwoordelijkheid. Hij mag niet in verkeerde handen vallen! Helaas gebeurt dat toch. En net op het moment dat Erik in een heel gevaarlijke situatie is beland, op het moment dat hij een zwart gat aan het onderzoeken was. Het is nu aan George om uit te zoeken wie Kosmos heeft gestolen en te proberen om de computer weer terug te krijgen. En dat allemaal voor dat Erik wordt opgezogen door het zwarte gat!

Spannend

George en de geheime sleutel naar het heelal is een super spannend ruimte-avontuur dat je meeneemt naar letterlijk alle uithoeken van het universum. Doordat George ontzettend leergierig is en hij een enorme bron van kennis heeft gevonden in Erik en Kosmos bevat dit leesboek ontzettend veel weetjes, feitjes en informatie over het heelal. Planeten, sterren, nevels en veel meer worden besproken op een behoorlijk hoog niveau, maar gelukkig neemt dat niet weg dat het niet voor kinderen te begrijpen is. Lucy Hawking is er dan ook bijzonder goed in geslaagd om die droge kennis te verpakken in een verhaal dat kinderen zal boeien. Bovendien bevat het boek meerdere kleurenpagina’s met prachtig beeldmateriaal over het heelal in het universum, alles voorzien van een heel korte uitleg. Voor iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in het heelal is George en de geheime sleutel naar het heelal een absolute must-have!

Informatie

George: de geheime sleutel naar het heelal, Lucy en Stephen Hawking
Illustrator: Danielle Futselaar Kluitman, 220 pagina’s, hardcover. Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789020622317

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.