logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Genieten van films met de nieuwe Home Cinema Sets van Sony


sony home cinema

Het nieuwe Home Cinema-assortiment van Sony biedt meer connectiviteit om van beeld en geluid te genieten. Van een avond tv kijken thuis tot Wireless Multi-room muziek. Meerdere functies uit het assortiment van 2015, zoals Google Cast, Spotify Connect en Wireless Multi-room, zijn nu standaard opgenomen in de nieuwe modellen.

Naast drie Sound Bars en een ‘hybride’ 5.1-kanaals Sound Bar-systeem voegt Sony een Sound Base en twee multi channel AV-versterkers toe aan het assortiment. De modellen zijn compatibel met hoge resolutie audio (Hi-Res) en uitgerust met apps voor online muziekstreaming. Tevens zijn de systemen eenvoudig draadloos uit te breiden met andere speakers compatible met 4K-content.

HT-NT5 High-Resolution Audio Sound Bar
De HT-NT5 Sound Bar brengt een bioscoopervaring in de woonkamer. De vormgeving is afgestemd op het nieuwe BRAVIA TV designconcept ‘Slice of Living’. Het aluminium onderstel past precies onder de nieuwe tv-modellen. Deze subtiel vormgegeven Sound Bar heeft een touchpaneel en is voorzien van een innovatieve oplossing om kabels en snoeren op te bergen.

Het geluid van de HT-NT5 komt uit zes individuele speakers met een eigen versterker. De bastonen zijn krachtig en beheerst dankzij de nieuw ontworpen Sigma subwoofer met dubbele magneten. Dit model is volledig compatibel met 4K tv’s van Sony en een verscheidenheid aan digitale content: van video tot de meest recente 4K Ultra HD Blu-ray Discs.

De HDMI 2.0 poort speelt 4K-materiaal af, ook als de tv al een paar jaar oud is. HDCP 2.2 voorkomt afspeelproblemen dankzij de integratie van de meest recente kopieerbeveiliging. Daarnaast toont HDR de nieuwe generatie videocontent in High Dynamic Range. Dit zorgt voor een realistisch effect en hoog contrast. Ondersteuning voor de 4K 60p 4:4:4 Extended Colour Space zorgt daarnaast voor een hoogwaardige weergaven van kleuren.

Wireless Surround biedt een multi channel geluid zonder kabels. De gebruiker kan eenvoudig een paar Wireless Multi-room-compatibele draadloze luidsprekers toevoegen voor de aparte Surround-kanalen links en rechts achter. Deze zijn aan te sturen vanaf een smartphone of tablet met Sony’s gebruiksvriendelijke SongPal-app.

Het Sound Bar-assortiment omvat ook de HT-CT790. Deze vult de ruimte met een vermogen van maar liefst 330W, bijgestaan door S-Force Pro en een nieuw ontworpen sound deflector bovenop de linker en rechter luidspreker. Dit zorgt voor een mooi breed geluidsveld. Net als de HT-NT5 is dit model compatibel met Wireless Multi-room en Wireless Surround. Zo is dit systeem eenvoudig uit te breiden met SongPal.

De slanke HT-CT390 Sound Bar biedt 300W aan 2.1-kanaals audiopower. Dit model is uitgerust met de onlangs ontwikkelde sound deflector van de CT790 voor een nog breder geluidsveld. Via NFC is de Sound Bar eenvoudig te verbinden met een smartphone of tablet dankzij Bluetooth.

HT-XT2 Sound Base
De compacte HT-XT2 Sound Base zorgt voor een optimale tv-audio-ervaring zonder veel ruimte in te nemen. Dit complete 2.1k luidsprekersysteem met geïntegreerde subwoofer past uitstekend onder een tv en is voorzien van een krasbestendige glazen bovenkant. Het systeem biedt met 170W voldoende power voor een bioscoopervaring.

Dankzij de ingebouwde LDAC-technologie kan tevens een draadloze koptelefoon aangesloten worden. Connectiviteit met Google Cast en Spotify biedt daarnaast een groot aanbod aan online muziek via streaming. Gebruikers kunnen dankzij Wireless Multi-room en de nieuwe Wireless Surround gemakkelijk en zonder kabels extra speakers toevoegen.

HT-RT3 5.1k Surround Sound Bar Systeem
De HT-RT3 Sound Bar heeft een vermogen van 600W. De speciale subwoofer en meegeleverde rear speakers zorgen voor een echte surround sound-ervaring.

De installatie is eenvoudig aangezien er minder kabels en speakers nodig zijn dan bij andere 5.1-systemen. Vanwege de ingebouwde Bluetooth-module kan er ook draadloos verbinding worden gemaakt met een smartphone of tablet.

STR-DN1070_cwSTR-DN1070 en STR-DH770 7.2-kanaals AV-receivers
De STR-DN1070 Home Cinema AV-receiver ondersteunt DAC (Digital to Audio Converter) en DSD-weergave voor een hoogwaardige weergave van hoge resolutie audiobestanden (Hi-Res) via HDMI, USB of het thuisnetwerk.

De thuisbioscoop is toekomstbestendig aangezien alle HDMI-poorten compatibel zijn met HDMI 2.0 en HDCP 2.2. De receiver ondersteunt 4K 50p/60p 4:4:4 en is daardoor compatibel met tv’s die dit kleurenpalet kunnen weergeven. Ook content die in HDR (High Dynamic Range) is opgenomen, wordt met veel contrast en kleurrijk weergegeven. Ook bij deze modellen zijn draadloos extra speakers aan te sluiten via Wireless Surround. Zo is een 5.2-kanaalervaring nog gemakkelijker te creëren.

Ook introduceert Sony de STR-DH770. Dit model geeft een kamervullend surround sound met alleen al front speakers dankzij Front Surround DSP-technologie en is compatibel met de meest recente 4K-beeldstandaard.

Beschikbaarheid
Het nieuwe Home Cinema-assortiment van Sony is vanaf het voorjaar van 2016 verkrijgbaar in de Benelux.

De HT-NT5 heeft een consumentenadviesprijs van 800,- euro.
De HT-CT790 heeft een consumentenadviesprijs van 500,- euro.
De HT-CT390 heeft een consumentenadviesprijs van 330,- euro.
De HT-XT2 heeft een consumentenadviesprijs van 330,- euro.
De HT-RT3 heeft een consumentenadviesprijs van 300,- euro.
De STR-DN1070 heeft een consumentenadviesprijs van 700,- euro.
De STR-DH770 heeft een consumentenadviesprijs van 450,- euro.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.