logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Genieten in je badkamer met design van Kartell by Laufen


Wat gebeurt er als twee totaal verschillende designhuizen de creatieve handen ineen slaan? De Italiaanse meubelfabrikant Kartell en de Zwitserse sanitair en keramiek specialist Laufen namen de proef op de som. Het resultaat? Een unieke badkamercollectie waarbij tegenstrijdige materialen perfect op elkaar zijn afgestemd en complementair zijn aan elkaar. Namen we vroeger een bad om ons op te frissen, vandaag de dag is de gehele badkamer een complete kunstbeleving!

Kartell by Laufen

Wat de Kartell by Laufen collectie zo bijzonder maakt, is de combinatie van materialen die ogenschijnlijk contrasterend zijn maar elkaar in ontwerp perfect aanvullen. Het Italiaans designhuis Kartell, dat al meer dan 60 jaar met haar prachtige designs aan de weg timmert, maakt bij haar ontwerpen veelal gebruik van kunststof. In tegenstelling tot Laufen, al sinds 1892 een icoon op het gebied van badkamer design. Dit designlabel maakt veelal gebruik van keramiek bij haar ontwerpen; materiaal dat zich in tegenstelling tot kunststof aan het andere eind van het materiespectrum bevindt. Deze contrasten staan beide designlabels echter niet in de weg en worden op een unieke manier samengebracht in de nieuwe collectie Kartell by Laufen. De nieuwe collectie leidt tot een emotie waarbij glasachtige transparantie de zuivere lijnen van keramiek ontmoet.

Doordat beide ondernemingen veel belang hechten aan continu onderzoek, duurde de ontwikkeling van dit geweldige innovatieproject ruim drie jaar. De link tussen deze twee spelers zijn de met awards onderscheiden ontwerpers Ludovica+Roberto Palomba, zelf eveneens toonaangevend op het gebied van badkamer design.

Badkamer als belevingsruimte

De kunststof elementen van de allernieuwste polycarbonaatstructuren en de strakke geometrie van de keramische items geven de Kartell by Laufen collectie een uitzonderlijke identiteit. Hierdoor ontstaat een compleet nieuw badkamerconcept. Een badkamer moet praktisch zijn, maar vandaag de dag is het net zo goed een belevingsruimte die met kleur en opvallende elementen eigen wordt gemaakt.

Prijs & verkrijgbaarheid

De Kartell by Laufen collectie is per direct verkrijgbaar bij een geselecteerd aantal Laufen verkooppunten in Nederland. De prijzen variëren van € 60,- tot en met € 11.011,- incl. BTW.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.