logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Geniet van vier avonturen in het Suske en Wiske vakantieboek 2016

suske-en-wiske-special-zomer-2016-willy-vandersteen-boek-cover-9789002257810 Hoewel ik leesboeken verslind alsof het stroopwafels zijn, vind ik stripverhalen ook altijd plezierig om in te lezen. Het is soms wel fijn om een mix te hebben tussen een tekenfilm en een boek, en strips vullen juist die leegte. Tot mijn favoriete striphelden behoren absoluut Suske en Wiske. Daar ben ik vast niet de enige in. Al vanaf jonge leeftijd ben ik bekend met deze striphelden, maar nog steeds heb ik niet alle avonturen gelezen. Inmiddels kan ik weer vier titels wegstrepen van mijn leeslijstje, want in het Suske en Wiske vakantieboek 2016 zijn vier verhalen gebundeld, waarvan er drie ‘uit de oude doos’ en eentje wat meer recent. Het kan dus zijn dat je een of meer van de verhalen uit deze bundel al kent, zeker als je ouders of een familielid stripboeken van Suske en Wiske spaart. In het Suske en Wiske vakantieboek vind je vier complete stripalbums. Het boek begint met De Witte Uil, dat één van de eerste avonturen van Suske en Wiske is. Het was oorspronkelijk zelfs als tweekleuren-stripverhaal uitgegeven, in 1948.Daarna is het nog een paar keer opnieuw uitgegeven, als vierkleurenstrip en daarna als de versie in dit boek. Het tweede avontuur is De Toornige Tjiftjaf, dat je ouders wellicht zullen kennen. Het is uitgegeven in 1970. Ook een ouwetje dus, maar de strips van Suske en Wiske kunnen heel goed tegen de tand des tijds: daar zijn ze echt prima tegen bestand. Ze hebben zo’n tijdloze stijl qua kleding, voertuigen en huizen dat het helemaal niet opvalt dat ze al bijna vijftig jaar gelegen getekend zijn. Het derde verhaal is De Vlijtige Vlinder, uit 1975. Merk je al een thema in het Suske en Wiske vakantieboek? Het laatste verhaal past daar niet echt bij: in De Kwakende Queen, uit 2010, gaat het namelijk niet om een dier, maar om een familieconflict tussen professor Barabas en een oude bekende. Tussen de stripverhalen door kun je genieten van leuke puzzels en activiteitenpagina’s. Even een verzetje is altijd leuk, maar natuurlijk zijn die pagina’s helemaal in stijl van Suske en Wiske. Zoek de verschillen, doe mee met woordzoekers en probeer de quizen zo goed mogelijk te beantwoorden. Met dit boek ben je helemaal klaar voor de vakantie!

Informatie

Suske en Wiske vakantieboek 2016, Willy Vandersteen Standaard uitgeverij, 240 pagina’s, paperback. Prijs: 9,99 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789002257810

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.