Tijd om met de klassieke lekkernij aan de slag te gaan, want morgen is het Nationale Pannenkoekendag! We vallen vaak in herhaling en maken pannenkoeken met spek, kaas of allebei, terwijl er talloze andere lekkere en leuke opties zijn. Het is dit jaar go big or go (bake at) home – jouw uitdaging om je kinderen, vrienden of familie met heerlijke pannenkoeken te verrassen. En dat zit hem niet in het maken van grote pannenkoeken, maar in de kracht van klein, fijn en bovenal lekker. Als de eeuwige liefde van de pannenkoek inspireert Nutella jou voor Nationale Pannenkoekendag met twee recepten om uit te delen. Eerst zie je de glimlach wanneer je de pannenkoekjes serveert en vervolgens luister je naar het geluid van iedereen die geniet van jouw verrukkelijke creaties. Jij maakt van Nationale Pannenkoekendag een feestje!
Lees hier onze tips voor perfecte pannenkoeken.
Het is dit jaar go big or go (bake at) home – jouw uitdaging om je kinderen, vrienden of familie met heerlijke pannenkoeken te verrassen. En dat zit hem niet in het maken van grote pannenkoeken, maar in de kracht van klein, fijn en bovenal lekker.
Ingrediënten voor 5 personen (voor 60 mini pannenkoekjes – aanbevolen hoeveelheid per persoon: 3 stuks)
Recept: Mini pannenkoekjestoren met aardbei
Voorbereiding: 0 uur en 10 minutenBereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Lunchgerecht
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 5
Dit heb je nodig
- 25 g zacht gesmolten boter
- 2 eieren
- 6g bakpoeder voor zoete gerechten
- 125 g tarwebloem
- 200 ml halfvolle melk
- 15g suiker
- Nutella® 300 g (15 g per portie)
- Aardbeien naar smaak
Voor het afmaken en versieren
Zo maak je het
- Maak eerst het beslag; scheid de eierdooiers van het eiwit en doe ze in twee verschillende kommen. Klop de eierdooiers met een handklopper en voeg de zachte gesmolten boter toe.
- Voeg vervolgens geleidelijk de melk toe en blijf kloppen met de klopper.
- Meng in een aparte kom de bloem met het bakpoeder en zeef alles in het mengsel van eierdooiers.
- Roer met de klopper om het mengsel van de bloem samen te brengen.
- Klop in een aparte kom het eiwit met de suiker tot het stijf is.
- Als dit wit en schuimig is, voeg het dan voorzichtig toe aan het mengsel van de eierdooiers, met opwaartse klopbewegingen om het niet te laten zakken.
- Verwarm een grote anti-aanbakpan op het vuur, vet de bodem in met een beetje boter.
- Gebruik een lepel om kleine hoopjes beslag met ruimte tussen elkaar in de pan te gieten. Spreid het beslag niet uit. Tijdens het koken worden de pannenkoekjes iets groter en krijg je schijfjes van ongeveer 4 cm groot.
- Na enkele minuten verschijnen in de pannenkoeken de eerste belletjes, dat is het juiste moment om ze om te draaien.
- Bak vervolgens de andere kant totdat ze goed goudbruin zijn.
- Leg de gebakken pannenkoekjes in een kom en ga door totdat het beslag op is.
- Snijd alvast de aardbeien in ronde partjes.
- Nu hoef je alleen nog maar je pannenkoekjes samen te stellen. Doe Nutella® in een spuitzak met een gladde spuitmond. Neem een van de schijfjes, spuit ongeveer 2,5g Nutella® uit en leg er nog een pannenkoekje bovenop. Leg dan een partje aardbei op de pannenkoekjes, spuit nog een keer 2,5g Nutella® op dat pannenkoekje en leg er weer een ander schijfje bovenop. Garneer 5g Nutella® op het bovenste pannenkoekje als decoratie.
- Houd het pannenkoekentorentje bijeen met een tandenstoker.
- Uitdelen en genieten geblazen!
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt
Eerst zie je de glimlach wanneer je de pannenkoekjes serveert en vervolgens luister je naar het geluid van iedereen die geniet van jouw verrukkelijke creaties. Jij maakt van Nationale Pannenkoekendag een feestje!
Ingrediënten voor 5 personen (voor 15 pannenkoekjes, aanbevolen hoeveelheid per persoon: 3 stuks)
Recept: Pannenkoekjes met yoghurt en aardbeien
Voorbereiding: 0 uur en 10 minutenBereidingstijd: 0 uur en 15 minuten
Soort gerecht: Lunchgerecht
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 5
Dit heb je nodig
- 200g tarwebloem
- 2 eieren
- 250g halfvolle yoghurt
- 3g baksoda
- 3g bakpoeder
- 14g fijne poedersuiker
- 1 ml vanille-extract
- Aardbeien naar smaak
- 75g Nutella® (15 g per portie)
- Ongeveer 40 gram boter (2 klontjes)
Voor het afmaken en versieren
Om de pan in te vetten
Zo maak je het
- Maak eerst het beslag; neem de tarwebloem, baksoda, bakpoeder en poedersuiker en doe dit in een grote kom.
- Klop de eieren met een handklopper en voeg deze in de grote kom toe.
- Voeg vervolgens geleidelijk de yoghurt toe en blijf rustig kloppen met de klopper.
- Verwarm een grote anti-aanbakpan op het vuur, vet de bodem in met een beetje boter en zet het vuur middelhoog.
- Gebruik per pannenkoek twee lepels beslag om met ruimte tussen elkaar in de pan te gieten. Spreid het beslag niet uit. Tijdens het koken worden de pannenkoekjes iets groter.
- Na enkele minuten verschijnen in de pannenkoeken de eerste belletjes, dat is het juiste moment om ze om te draaien.
- Bak vervolgens de andere kant totdat ze goed goudbruin zijn.
- Leg de gebakken pannenkoekjes in een kom en ga door totdat het beslag op is.
- Snijd alvast de aardbeien in ronde partjes.
- Nu hoef je alleen nog maar je pannenkoekjes samen te stellen. Leg drie pannenkoekjes op elkaar, decoreer met 15g Nutella® en leg daar bovenop de aardbeien.
- Ideaal om samen van te smullen!
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt