logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gen V serie, afkomstig uit de wereld van The Boys

Vanaf 29 september kijk je op Prime Video naar de langverwachte Amazon Original serie Gen V, afkomstig uit de wereld van The Boys. De serie is exclusief te zien op Prime Video in meer dan 240 landen en gebieden over de hele wereld. Op 29 september zullen de eerste drie afleveringen online staan, gevolgd door wekelijkse afleveringen tot de seizoensfinale op vrijdag 3 november. 

Het verhaal van Gen V

Gen V speelt zich af in de duistere wereld van The Boys en breidt zich uit naar de Godolkin Universiteit waar studenten worden opgeleid tot de nieuwe generatie helden (idealiter met lucratieve sponsorcontracten). Men weet wat er gebeurt als superhelden slecht worden, maar niet alle superhelden beginnen corrupt. Naast de gebruikelijke struggles op de universiteit worden deze jongeren geconfronteerd met (letterlijk) explosieve situaties. Terwijl de studenten strijden om populariteit en goede cijfers, is duidelijk dat er veel meer op het spel staat, zodra er superkrachten een rol spelen. Als de groep jongeren ontdekt dat er iets groots en sinisters aan de hand is op school, worden ze op de proef gesteld: worden zij de helden of de schurken van hun verhaal?

streaming-banner-prime-video

Cast

De cast van Gen V bestaat uit Jaz Sinclair, Chance Perdomo, Lizze Broadway, Shelley Conn, Maddie Phillips, London Thor, Derek Luh en Asa German, Patrick Schwarzenegger, Sean Patrick Thomas en Marco Pigossi. Daarnaast zijn er gastrollen weggelegd voor Clancy Brown, Jason Ritter, Jessie T. Usher, Colby Minifie en P.J. Byrne, die hun rollen uit The Boys opnieuw vervullen.

Wie is wie in Gen V

Jaz Sinclair speelt Marie Moreau , een 18-jarige superheld met het vermogen om haar eigen bloed te beheersen en te bewapenen. Als nieuwe eerstejaars aan de door Vought gerunde Godolkin Universiteit wil ze graag bewijzen dat ze het in zich heeft om zich bij The Seven aan te sluiten, maar wordt op een zijspoor gebracht door een mysterie dat ze op school begint te ontrafelen.

Chance Perdomo speelt Andre Anderson , een junior aan de Godolkin University met magnetische krachten. Hij is de beste vriend van Golden Boy en de zoon van de beroemde superheld Polarity; Andre heeft grote schoenen te vullen omdat hij op het punt staat de naam Polarity over te nemen zodra zijn vader met pensioen gaat. Wanneer Andre beseft dat er iets aan de hand is op school, neemt hij het heft in eigen handen om het mysterie te ontrafelen.

Lizze Broadway speelt Emma Meyer , ook bekend onder haar superheldennaam Little Cricket, vanwege haar vermogen om superklein te worden. Hoewel ze onzeker en naïef is, waardoor ze vaak in compromitterende posities terechtkomt, raakt ze goede vrienden met haar eerstejaars kamergenoot Marie, en samen navigeren ze door de mysterieuze gevaren van Godolkin University.

Shelley Conn speelt Indira Shetty , de decaan van Godolkin University. Ze heeft geen krachten, maar haar achtergrond in de superheldenpsychologie en haar ongeëvenaarde vermogen om te analyseren wat superhelden drijft, maken haar onmisbaar voor de school. Haar doel is om Godolkin University om te vormen tot de meest elitaire universiteit voor supes en ze heeft speciale belangstelling voor Marie wanneer ze op de campus arriveert.

Bekijk de trailer van Gen V

Maddie Phillips speelt Cate Dunlap , een junior aan de Godolkin University die goed bevriend is met Jordan en Andre. Cate kan mensen ertoe aanzetten alles te doen wat ze beveelt door de aanraking van haar handen, wat ze in haar voordeel gebruikt. Ze is krachtig en zelfverzekerd en tevens de vriendin van Luke, waardoor ze een van de populairste supes op de campus is.

London Thor en Derek Luh spelen Jordan Li , een competitieve student aan de Godolkin University die er alles aan zal doen om de top te bereiken. Ze hebben een uniek vermogen om te wisselen tussen mannelijke en vrouwelijke vormen, waardoor verschillende krachten zich manifesteren: de man is compact en onverwoestbaar, terwijl de vrouw behendig is en energiestoten kan lanceren. Hun verschillende bevoegdheden maken hen tot een opvallende TA bij Brink’s School of Crime Fighting.

Asa Germann speelt Sam , een onrustige supe die wanhopig probeert te ontsnappen aan zijn ongelukkige omstandigheden. Hij is extreem krachtig, met superkracht en onkwetsbaarheid. Ondanks dat hij een goed hart heeft, wordt hij geplaagd door zijn hallucinaties, die het hem soms moeilijk maken onderscheid te maken tussen wat wel en niet de realiteit is.

streaming-banner-prime-video

Patrick Schwarzenegger speelt Luke Riordan , die ook bekend staat onder zijn superheldennaam Golden Boy, vanwege zijn vermogen om zijn hele lichaam in brand te steken. Hij is senior aan de Godolkin University en staat op de hoogste rang en heeft de beste vooruitzichten om lid te worden van The Seven.

Sean Patrick Thomas speelt Polarity , Andre’s vader en een grotendeels gevierde alumnus en trustee van de Godolkin University. Polarity verwacht dat zijn zoon in zijn voetsporen zal treden door de naam Polarity over te nemen als hij met pensioen gaat. Hij gelooft dat Andre voorbestemd is voor The Seven en dat hij er alles aan zal doen om zijn droom werkelijkheid te laten worden.

Clancy Brown speelt professor Rich ‘Brink” Brinkerhoff , een gerenommeerd professor in misdaadbestrijding aan de Godolkin University die superhelden als A-Train, Queen Maeve en The Deep lesgaf. Hij is toegewijd aan het vinden van nieuw toptalent aan de Godolkin Universiteit om zich bij The Seven aan te sluiten, en gelooft dat Golden Boy het in zich heeft om de volgende te zijn.

Marco Pigossi speelt Dr. Edison Cardosa , een begaafde arts met banden met Godolkin University

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.