logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Geld verdienen met je website

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je website. Je kunt bijvoorbeeld zorgen dat je zo goed bezocht wordt, dat je betaald wordt voor het schrijven van recensies en reviews. Je kent vast wel die verhalen van Instagrammers en YouTubers die grof geld krijgen om simpelweg even met een blikje drinken in beeld te komen. Welnu: het zal wel even duren voor je op dat niveau bent. Als blogger ben je beter af met het plaatsen van affiliate linkjes. Laat me je meer vertellen over affiliate marketing.

Wat zijn affiliate links?

Als je een linkje plaatst naar een webshop, dan zou de webshop kunnen zien dat er iemand doorlinkt vanuit jouw website. Als dank geven ze je dan een percentage van de opbrengst – een procentuele vergoeding en/of een vaste vergoeding per verkoop of lead. Maar je kunt je voorstellen dat het voor bedrijven een gigantische impact heeft, als ze iedere dag moeten kijken welke websites naar hen doorlinken, en welke bedrijven daar aan vast hangen.

Affiliate partnerschappen

Zowel bloggers als webshops kunnen daarom de hulp inroepen van affiliatebureaus, zoals Daisycon. Daar melden zowel bloggers als bedrijven zich aan. Bloggers kunnen een speciale link aanmaken via Daisycon, waarbij er een unieke code in de link komt te staan – een affiliate link. Bedrijven hebben er vervolgens ook geen omkijken meer naar: aan de hand van die linkjes kan Daisycon namelijk precies zien of er vanuit een affiliate linkje een website is bezocht, en of er iets gekocht is. Als blogger weet je dus niet wie en wat er gekocht is! En dat is ook niet nodig.

Performance based

Wat wel belangrijk is, is dat dit verdienmodel heel eerlijk is. Jij biedt als blogger een linkje aan naar een relevante website. Je bezoeker klikt op het linkje en beslist vervolgens of hij wat koopt of niet. Wordt er wat gekocht? Dan ontvang jij een percentage of een vast bedrag als beloning. Wordt er niets gekocht? Even goede vrienden! Op de website van Daisycon kun je overigens precies terugzien hoe veel mensen op een linkje hebben geklikt en welk percentage ook echt iets heeft gekocht. Ook kun je zien vanaf welke pagina’s het meeste is doorgeklikt. Een geweldige manier om je prestaties te finetunen.

Actieve hulp

Het prettige van het samenwerken met Daisycon is dat zij ook niet stilzitten. Samen met de adverteerders zijn ze continu bezig om jou de beste informatie te geven. Denk aan aanbiedingen of kortingsacties op websites die interessant kunnen zijn. Ook kun je inhaken op seizoensgerelateerde thema’s via de Actiemarketingkalender van Daisycon. Denk aan thema’s als Moederdag, Black Friday en het Zorgseizoen. Je kunt zelfs gebruik maken van prijsvergelijkers voor onder andere hotels, telecomaanbieders en verzekeringen. Hoe gaaf is dat? Naast linkjes kun je ook gebruik maken van mooi vormgegeven advertenties in verschillende formaten. Bovendien kunnen deze partijen echt een mooie aanvulling vormen voor jouw lezers – en dat is toch waar het om gaat.

Interesse om geld te verdienen met je website? Klik dan hier om meer te weten te komen over Daisycon – je kunt je hier tevens inschrijven op Daisycon.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.