logo-liggend-wit-donkerblauw

Geld besparen op je auto


Autorijden is geen goedkope bezigheid. Naast de maandelijkse kosten voor verzekering en wegenbelasting komen er immers ook nog kosten bij voor grote en kleine onderhoudsbeurten, de APK en natuurlijk zou je ook de afschrijving van je auto moeten meetellen in dit kostenplaatje. Als derde kostenpost komen er de onverwachte kosten bij, zoals een lekke band, lampen die kapot gaan, het verbruik van bijvoorbeeld ruitenwisservloeistof en het vervangen van slijtagegevoelige auto onderdelen, zoals de ruitenwissers. Toch kun je op een aantal elementen geld besparen.

Garage of zelf?

Voor veel onderhoudswerkzaamheden ben je aangewezen op een garage. Niet iedereen heeft immers de technische kennis om aan motoren te sleutelen of bij te stellen, laat staan de apparatuur die daar tegenwoordig voor nodig is. Andere elementen, zoals het bijvullen en controleren van de olie, het bijvullen van ruitenwisservloeistof en het vervangen van lampen of ruitenwissers kun je natuurlijk heel eenvoudig zelf doen. Dat heeft twee grote voordelen.

Het voordeel van zelf

Waarom zou je dat soort dingen zelf doen, terwijl je het ook kunt uitbesteden? Wel, daar zijn een aantal goede redenen voor de bedenken. Een van die redenen is toch wel het feel-good momentje als je is gelukt. Toch weer een klus geklaard, waar je geen expert voor nodig hebt gehad! Daarnaast scheelt het je veel tijd: voor een bezoekje aan de garage moet je een afspraak inplannen, het bezoekje brengen en wachten tot je auto klaar is. Tot slot spelen natuurlijk ook de kosten mee. Laat je dit soort dingen vervangen door een garage, dan heb je geen inspraak in het merk dat gebruikt wordt. Wordt het a-merk gekozen tegen het garagetarief, dan betaal je echt wel de hoofdprijs! Dan kun je beter bij een goedkope webshop hetzelfde product halen, of een merk dat net zo goed is. Bovendien betaal je natuurlijk ook de arbeidsloon van de monteur, wat zonde is: zelf kost het je nog geen kwartier om alles te fixen! En heb je vragen? Dan kun je terecht bij de medewerkers van EasyCarParts.nl: ze weten niet alleen wat ze verkopen, maar ook hoe je ze gebruikt of vervangt! Dus ook voor advies kun je terecht bij ECP.

Bonustip: Vervang je ruitenwissers voor je de auto aanbiedt voor je APK met onderhoudsbeurt, zo voorkom je deze kosten! 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.