Geld besparen in een handomdraai


Het lijkt soms wel of alles draait om geld. Werken, carrière en statusitems zijn belangrijker dan ooit. Drie keer op vakantie, twee auto’s voor de deur en internetbundels die je nooit van zijn leven op krijgt… het hoort er allemaal bij. Het is ook heel aantrekkelijk om aan die hypes mee te doen, het is immers makkelijker dan je eigen weg bepalen. Wij doen dat overigens anders. Ja, we gaan een aantal keren op vakantie (hoewel een groot deel daarvan persreizen betreft), maar hebben slechts één auto voor de deur. Ook qua internetgedrag hebben we eerst kritisch bekeken hoe veel we daadwerkelijk gebruiken. Zo heeft mijn vrouw een kleine bundel met 1GB data en 300 belminuten, voor mij bleek 2GB data en 100 belminuten genoeg. Daarbij hebben we overigens altijd data aan staan! En dat ondanks alle schreeuwende reclames die claimen dat je onbeperkt data en belminuten nodig hebt… Maar er is nog een heel eenvoudige manier om geld te besparen, zeker ook als je voor het volledige pakket gaat. Vergelijken en overstappen!

Energie

De meest eenvoudige manier om honderden euro’s per jaar te besparen is door over te stappen van energieleverancier. Het is de overstap die het minst impact heeft op je dagelijkse routine. Je merkt er namelijk helemaal niets van! Ik bedoel: als je van televisiemaatschappij overstapt moet je aan de slag met het afkoppelen en terugsturen van je tv-kastje, het aansluiten van een nieuw apparaat, et cetera. Een klusje waar je toch al snel een uurtje of 2 mee kwijt bent. Voor het overstappen van de ene energiemaatschappij naar de andere is dat niet zo. Dat gebeurt helemaal achter de schermen. Het enige wat jij dan hoeft te doen is het doorgeven van de energiestanden, op het moment dat het abonnement bij je oude energieleverancier eindigt. De rest gebeurt vanzelf. Zodra jij je aanmeld bij een nieuwe energiemaatschappij regelt die verder het opzeggen en overstappen. En zo bespaar je al snel honderd tot driehonderd euro per jaar! Kijk dus vooral eens op Overstappen.nl naar deze energie aanbiedingen. Het is mij zelfs een paar keer voorgekomen dat ik bij dezelfde energiemaatschappij kon blijven, en toch veel geld kon besparen.

Geld lenen

Al die dure uitgaven en kosten hakken flink in je budget. De kans is dan ook groot dat je – als je voor grote uitgaven staat – niet genoeg te besteden hebt. Je kunt dan natuurlijk geld lenen. Daar zijn meer dan genoeg mogelijkheden voor. Maar wist je dat je bij het geld lenen ook heel goed kunt letten op allerlei voorwaarden? Zo biedt de ene geldschieter de mogelijkheid om tussentijds zonder kosten geld af te lossen (waardoor je minder rente betaalt), verschillen de rentepercentages en looptijden en zijn er allerlei andere voorwaarden waar je op kunt letten. Door verschillende geldschieters met elkaar te vergelijken kun je heel wat geld besparen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.