logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gelaarsde Kat zet nagels in eigen Netflix-serie

gelaarsde katZijn naam is legendarisch, net als zijn zwaardvechtkunsten en de avonturen die hij beleeft. Maar leidt hem niet af met een bolletje wol! Wie hij is? De Gelaarsde Kat. Vanaf 16 januari staat hij klaar om nieuwe avonturen te beleven in zijn eigen Netflix Kids Original-serie: ‘De avonturen van de Gelaarsde Kat’. Een productie van DreamWorks Animation en speciaal ontwikkeld voor Netflix. De serie gaat 16 januari in première in Nederland.

De avonturen van de Gelaarsde Kat

In ‘De avonturen van de Gelaarsde Kat’ vindt ’s werelds meest beroemde katachtige fortuinjager de verborgen stad San Lorenzo. Een mythisch land, dat onzichtbaar is voor de buitenwereld dankzij een magische spreuk die zowel haar eigenzinnige bewoners als zijn wonderbaarlijke schat beschermt. Als de Gelaarsde Kat de betovering verbreekt, moet hij vechten tegen een eindeloos legioen van invallers en plunderaars om de stad en de inwoners te beschermen.

De serie combineert avontuur, actie en komedie. Elke aflevering draait om een bijzondere zoektocht en met zijn befaamde zwaardtechniek, charme, gevatte stijl en kattenstreken is de legendarische roekeloze katachtige telkens weer de held.

De cast

De cast wordt geleid door Sander de Heer (o.a. bekend als stem van Zhao in Avatar, Tai Lung in Kung Fu Panda en Dwaaloog Dolleman in de Harry Potter-films) als stem van de Gelaarsde Kat, samen met Thijs van Aken, Stephanie van Rooijen, Manon Zoer, Marlies Somers, Lucas Dietens, Marjolein Algera, Beatrijs Sluijter, Kirsten Fennis, Valentijn Avé en Merel Burmeister.

Meer ‘Gelaarsde Kat’ avonturen op de plank
Naast de afleveringen van ‘De avonturen van de Gelaarsde Kat’ die op 16 januari in première gaan in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika, Groot-Brittannië, Ierland, Scandinavië, de Benelux en Frankrijk, zullen er komend jaar nog meer afleveringen volgen. ‘De avonturen van de Gelaarsde Kat’ is de nieuwste in een snel groeiende lijst van originele series die DreamWorks Animation creëert voor Netflix. Andere DreamWorks Animation op Netflix zijn Turbo FAST en All Hail Koning Julien. Daarnaast zal er binnenkort een gloednieuw seizoen van DreamWorks Dragons volgen en het avontuurlijke DinoTrux.

En wie te zijner tijd alle afleveringen van ‘De avonturen van de Gelaarsde Kat’ heeft gezien en behoefte heeft aan meer actie van de legendarische kat, kan Shrek 1, 2 en 3 kijken op Netflix.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.