logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Gekke goden en de reis naar de onderwereld


Het boek Gekke goden en de reis naar de onderwereld gaat over Kakdonis zijn vader, Zeus die jarig is. Kakdonis heeft geen cadeautje, maar gelukkig stuurt zijn oom Hades een cadeau voor hem wat hij aan Zeus kan geven. Maar het is geen normaal cadeau, het is een gedicht dat je weer een driejarig iemand maakt. Dus nu is Zeus niet meer de heerser van de hele wereld, maar de irritante peuter Zeusje. De godinnen Demeter en Hestia gaan naar de onderwereld om Hades over te halen om Zeusje weer Zeus te maken, maar dat doet hij niet. De oplossing is om Kakdonis naar de onderwereld op bezoek te sturen waardoor Hades misschien de betovering opheft.

De reis naar de onderwereld

Kakdonis mag niet alleen gaan en gelukkig wil zijn broer Adonis wel mee om met de eer te strijken. Ze mogen allebei twee vrienden meenemen en er moet een volwassene begeleider mee. Kakdonis neemt zijn beste vriend Gassus mee en Insomnia, Adonis neemt zijn vrienden Herakles en Poseidon mee. De tijdstippen kloppen natuurlijk niet helemaal, want Poseidon en Zeus zouden ongeveer even oud moeten zijn en Herakles veel jonger maar ja, laten we dat maar door de vingers zien. Als ze eenmaal op zee zijn blijkt dat de kaart opgegeten is door de hamster van Ieniemieniemus, een andere vriend van Kakdonis die aan boord is geglipt. Gelukkig weet Insomnia de oplossing: wiskunde. Ze heeft vlak voor vertrek een handig apparaatje uitgevonden waarmee ze de koers kan bepalen. Onderweg stuiten ze wel op een aantal obstakels, waaronder een cycloop die alleen maar “Waarom?” kan zeggen. Adonis en zijn vrienden en tot ieders verbazing ook Ieniemieniemus willen de cycloop te lijf gaan. Gelukkig komt Kakdonis met de oplossing om hem heel slim te laten lijken en hem daardoor af te leiden.

Ga direct naar Gekke goden en de reis naar de onderwereld op BOL.com.


Recensie over Gekke goden en de reis naar de onderwereld

Een boek vol avonturen, irritatie en gekkigheid. De avonturen komen door de reis, irritatie door de goden voor de gekkies en de gekkigheid komt natuurlijk door de gekkies. Ik vind de Sirenen heel erg leuk gevonden. Die bestaan in de echte mythen natuurlijk ook, maar in dit boek hebben ze er toch een twist aan gegeven.

Score: 7.5


Lees ook onze recensie over Gekke Goden van de Olympus

Informatie

Gekke goden en de reis naar de onderwereld,
Illustrator: Adam J.B. Lane
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789024590889. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!