In het boek Gekke Goden van de Olympus wordt het Griekse godenrijk eens goed onder de loep genomen. Je beleeft de spannende avonturen van de Griekse god Adonis en zijn – wat minder knappe – tweelingbroer Kakdonis. Tja, met die naam is het natuurlijk al een zekere zaak dat je niet veel van je leven zult maken. En dat lijkt ook te gebeuren. Kakdonis is alles wat Adonis niet is: hij heeft warrig haar, een rond gezicht zonder duidelijke kaaklijn, een buikje én geen speciale krachten. Helaas zijn er meer goden en halfgoden op Berg Olympus die daarmee te maken hebben… de buitenbeentjes draaien om alles en iedereen heen. Tot het moment dat ze elkaar accepteren.
Goden op een rij
Door het boek heen krijg je alle bekende Griekse goden op een rij, van Adonis tot Zeus, van Hella tot Medusa. Allemaal hebben ze een uniek karakter dat ze heel schappelijk maakt, maar soms ook onuitstaanbaar. Het is duidelijk dat er op de Scholengemeenschap Berg Olympus een echte tweedeling bestaat tussen de populaire Goden en iedereen die dat niet is. Toch hebben sommigen van hen ook bijzondere gaven, zoals de heel kleine Ieniemienus of de godin van de Wiskunde (en kippen): Insomnia. Of Bacterius, een halfgod die altijd ziek is en van smerige dingen houdt, Gassus die ontzettende stinkscheten laat? De enige in het vriendengroepje van Kakdonis die geen rare krachten heeft… is Kakdonis zelf. Daar zit hij ontzettend mee, vooral ook omdat zijn vader hem dat telkens onder de neus wrijft.
Klassenvertegenwoordiger
Wanneer blijkt dat de school op zoek is naar een klassenvertegenwoordiger voor de eerstejaars leerlingen, staat Adonis direct op. Hij vindt zichzelf geweldig, dus waarom zou hij geen klassenvertegenwoordiger mogen worden? Na lang wikken en wegen besluit Kakdonis op te staan als kandidaat voor klassenvertegenwoordiger. Mede op subtiel aandringen van enkele leerkrachten, die wel eens een niet-god als vertegenwoordiger willen zien. Een hectische strijd volgt, waarin de Gekkies, zoals de Gekke Goden zichzelf noemen, alles in de strijd gooien om Kakdonis tot vertegenwoordiger te schoppen. Maar of dat nu wel zo’n goed idee is?
Ga direct naar Gekke goden 1 – Gekke goden van de Olympus op BOL.com.
Recensie over Gekke Goden van de Olympus
De Godenwereld lijkt wel onderhevig te zijn aan een echte trend. Er is steeds meer aandacht voor de oudheid en de religieuze omgeving waarin ze hun avonturen lieten beleven. Gekke Goden loopt echter op het randje: de goden komen wel voorbij, maar op een heel unieke en speelse manier. Veel meer dan de namen zul je er niet aan overhouden, in ieder geval. De humor is lang niet altijd geslaagd, er ging behoorlijk wat van de grappen ten onder tijdens het vertalen. Het avontuur verloopt vlot en bevat een paar rare sprongen, maar het is wel vlot en toegankelijk geschreven. Het is echt een jongensboek, met vieze scheten en vuilnisbakken die worden omgegooid. Daarnaast is het ook een boek waarbij het onderdeurtje uit het dal kruipt: een feelgood godenboek dus!
Score: 6
Informatie
Gekke goden 1 – Gekke goden van de Olympus, David SlavinIllustrator: Adam Lane
Uitgever: LS Amsterdam, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789024587179. Prijs: 15.99 euro.
Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op: