logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De geheimen van Winterhuis Hotel, Ben Guterson

Nadat je hebt mogen kennismaken met de magische wereld van het Winterhuis Hotel is er nu een nieuw boek om door die magische gangen te verdwalen. Voor me ligt De Geheimen van Winterhuis Hotel, het tweede boek uit deze spannende reeks! Ook hier speelt Elizabeth de hoofdrol, wanneer ze door het bijzonder hotel van haar opa struint. Dat verhaal begint trouwens al meteen spannend, wanneer Elizabeth achter een schilderij een deur vind… die gaat geruisloos open en verbergt een geheime gang… waar zal die haar naartoe leiden?

Magisch hotel

Het Winterhuis Hotel is een geweldige plek om te zijn – het heeft alles wat kinderen maar kunt wensen, van een snoepkeuken tot een bioscoop, een in-door skibaan en een bibliotheek met duizenden boeken. Dat is toch een plek waar je absoluut heen zou willen? Toch is er ook een vervelende kant aan het hotel. Het is namelijk al heel oud, en vroeger werden er op deze magische plek ook heel vervelende dingen gedaan. Die slechte magie struint ook rond in het hotel. Het duistere verleden, de raadsels en geheimen… je kunt er zo mee oog in oog staan. Zo merkt Elizabeth dat er ingebroken wordt in het hotel. Iemand breekt in in de keuken en de bibliotheek. Maar waarom?

Knus winterhuis hotel

Net als het eerste deel is ook De Geheimen van Winterhuis Hotel een magisch boek om in te verdwalen. De link met het magische Zweinstein in Harry Potter kan gelegd worden, hoewel dit wat minder magisch is natuurlijk. Ook dit deel heeft zijn flinke portie mysteries en raadselen, waarbij je actief mee mag denken over het oplossen van de vele puzzels. Het is wenselijk om het eerste deel te hebben gelezen, zodat je de terugkerende personages goed kent. Ze worden wel aan je voorgesteld, maar soms heeft die voorkennis wel een meerwaarde. Desondanks kun je dit deel wel lezen zonder het eerste boek in je handen te hebben gehad.

Ga direct naar De geheimen van Winterhuis Hotel op BOL.com.


Recensie over De geheimen van Winterhuis Hotel

Het tweede deel is weer erg spannend dan het eerste deel, hoewel de verrassende ontdekkingstocht door het vreemde hotel in het eerste deel wel een extra laag toevoegde aan het verhaal. Dat verrassingselement is nu deels verdwenen, hoewel er nog nieuwe mysteries en vreemde plekken ontdekt gaan worden. De winterse sfeer wordt erg goed in beeld gebracht, waardoor het een subliem boek is om met een deken op de bank met een beker warme chocolademelk te lezen. De nieuwe personages waren wel wat oppervlakkiger dan in het eerste boek – je weet al vrij snel wie je in de smiezen moet houden. Minpuntje!

Score: 8


Informatie

De geheimen van Winterhuis Hotel,
Illustrator: Chloe Briston
Uitgever: Leopold, 324 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025877712. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.