logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De geheime drakenschool, Emily Skye

De Geheime Drakenschool van Emily Skye is het eerste deel in de gelijknamige serie, die tot nu toe uit zeven delen bestaat. Laten we snel op avontuur gaan naar deze bijzondere school!

Schotland

Het is best bijzonder dat De Geheime Drakenschool je meeneemt naar het Schotse land, aangezien het van origine een Duitse boekenserie is. Het verhaal draait om Henry, een veelbelovende voetballer die op een dat wordt uitgenodigd om naar de eliteschool Zeven Vuren te gaan. Een buitenkansje, die hij niet kan laten schieten. Er wordt namelijk veel over gesproken… en vooral veel over geroddeld. Wat zou er waar zijn? Samen met vijf andere kinderen gaat hij op pad, om uiteindelijk terecht te komen op een dor, Schots eilandje.

Bijzondere kinderen

Naast de best wel koppige en onstuimige Henry zit hij met nog vijf andere kinderen die zo hun eigenaardigheden hebben. Zo lijkt Lucy het leuk te vinden om dingen te stelen / macht uit te oefenen en op blote voeten loopt. Arthur is behoorlijk onzeker, wat hij maskeert met zijn intelligentie (en een heel onnatuurlijke manier van praten). Dan hebben we nog Timothy, zoon van rijke mensen wiens bank-imperium onlangs aan de grond is geraakt. Tot slot zijn daar de eveneens rijke Edward en mode-poppetje Chloé, waarover we in dit deel niet veel te weten komen. En eerlijk? Geen van deze kinderen wist me echt te raken.

Flink tempo

Het eerste deel wil misschien te veel vertellen in een te korte tijd. Om de personages wat diepte te geven en wat relaties op te bouwen, komt het verhaal zelf niet helemaal lekker van de grond. Het is soms onlogisch en maakt af en toe vreemde sprongen. Waarom zou de grote, oude draak niet gewoon vertellen wat hem dwars zit? Waarom is er zo’n lange ruzie tussen Arthur, Henry en Lucy (en waarom is Lucy zo wispelturig?). Genoeg vragen om antwoorden op te willen! Daarnaast vraag ik me af wat de kinderen doen als ze van de Zeven Vuren afkomen… ze zitten daar namelijk afgesloten van de buitenwereld en mogen daarna niet meer terugkeren van het eiland. Hoe bouwen ze dan ineens een leven op?

Over Emily Skye

Emily Skye, de schrijfster van De Geheime Drakenschool, bestaat niet echt. Het is een pseudoniem waarachter het redactieteam van de Duitse uitgeverij Baumhaus Verlag schuil gaat. De redactie wilde eens een poging te wagen om zelf een boek te schrijven en bundelde de krachten. Zo ontstond “De Geheime Drakenschool”. Het boek verscheen in de zomer van 2018 en is het begin van een veelbelovende serie over draken. 


Ga direct naar De Geheime Drakenschool op BOL.com.

Recensie over De Geheime Drakenschool

De Geheime drakenschool is het eerste boek van een magische serie over draken en geheime scholen. Een beetje Harry Potter-achtig, maar dan met draken dus. Het is alleen duidelijk dat het team meer tijd en aandacht het kunnen steken in het uitwerken van het plot en het concept, daar zitten zeker wat haken en ogen aan. Weet je wat zo vreemd is? Sommige bedenkingen kwamen pas in me op terwijl ik deze review aan het schrijven was. Het verhaal zelf heeft namelijk zo’n tempo, dat het ondanks alle sprongen in de tijd en gaten in het verhaal best logisch klonk. Ik ben dus wel benieuwd hoe het team deze wereld verder gaat ontwikkelen, zeker aangezien er nog zes delen zijn verschenen. Als voordeel van de twijfel geef ik hem een heel krappe 7.

Score: 6.5


Informatie

Titel: De Geheime Drakenschool
Auteur:
Illustrator: Pascal Nödler
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s: 208
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789026167201
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.