logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het geheim van Gargantis, Thomas Taylor

Na het spannende boek Het geheim van de Malamander is de toon wel gezet. Het Britse kustplaatsje Owee aan Zee is te bizar voor woorden, met een bijzondere bibliotheek, een eigenzinnige museumbeheerder, een wijze strandjutter en een wel heel aparte Gevonden-Voorwerper, Herbert Citroen, die werkt in het imposante Grand Hotel Nautilus. in Het Geheim van Gargantis, het tweede boek uit deze reeks, wordt Herbert (Herbie voor vrienden) belaagd door een mysterieuze man, die zijn gezicht niet laat zien.

Mysterieus alom

Het verhaal van Gargantis gaat over een geheim zeewezen, dat stormen zou veroorzaken met zijn vinnen en enorme kaken. En aangezien het al een paar dagen flink stormt, beginnen de zeelui toch wel te geloven in dat mysterieuze monster. De ene visserswijsheid na de andere wordt opgerakeld en het aloude vers over Gargantis gaat als een lopend vuurtje door het dorp. Tot mevrouw Fossiel plots een mysterieuze, visvormige fles vind. Dan staat iedereen op scherp. Iedereen claimt de eigenaar te zijn van de vreemde fles. Lady Kraken, de eigenaresse van het hotel, wijst de fles toe aan Herbert. Hij moet uitzoeken van wie de fles echt is.

Wijsheid in boeken

Natuurlijk wordt Herbie ook in Het geheim van Gargantis bijgestaan door zijn vriendinnetje Violet, die telkens weer in zijn Gevonden-Voorwerpenkantoor komt om te praten over van alles en nog wat. Daarbij neemt ze regelmatig de pratende kat Erwin mee, die hen zo nu en dan voorziet van een wijze raad. Tot er ineens een man voor Herbies loket staat en hem een grote schelp geeft, waarin een opwindheremietkreeft zit verstopt. De kleine kreeft heeft een eigen willetje en maakt Herbert het leven zuur… het is bovendien duidelijk dat de kreeft op zoek is naar de bijzondere fles, die strandjutter mevrouw Fossiel heeft gevonden op het strand. De mysterieuze visvormige fles is voorzien van het mysterieuze Oweese schrift, dat nog niemand ooit heeft kunnen ontcijferen… en… de fles geeft licht! Gelukkig werkt Violet sinds kort bij de bibliotheek en weet ze heel wat af van de bijzondere gebruiken van de zeelui. Zij staat Herbie bij in al zijn stappen – zelfs in zijn stappen naar de zee, waar hij zo bang voor is!


Ga direct naar Het geheim van Gargantis op BOL.com.

Recensie over Het geheim van Gargantis

CooleSuggesties topper

Een dorpje tot leven wekken is niet altijd even eenvoudig. Toch is het Thomas Taylor gelukt om één van de meest kleurrijke dorpjes ooit te bedenken, met bijzondere personages en excentrieke inwoners. De rijke geschiedenis is doorspekt met magie en fantastische schepsels, waar je in dit boek ook weer mee kennismaakt. Maar of dat nog niet genoeg is, is het boek ook op een fantastische manier geschreven, met bijzondere nieuwe woorden en vreemde springen in de taalkunst. Het is een spannend en meeslepend boek over onverwachte helden en een heel hechte vriendschap.

Score: 9


Informatie

Titel: Het geheim van Gargantis
Auteur:
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s:
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789401466578
Prijs: 15.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.