logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Geheim agent Max, Manon Sikkel


geheim agent max recensie

Geheim agent Max is het vierde deel in de Geheim agent-serie van Manon Sikkel en illustratrice Katrien Holland. De boeken zijn los van elkaar te lezen, hoewel het natuurlijk een stuk leuker is om ze in de serie te lezen. Zo leer je namelijk al dat de oma van Max een geheim agent is! In dit deel zal Max een geheime missie moeten oplossen, wanneer de robot van Faisel wordt ontvoerd.

Superknappe robot

Faisel is namelijk met oma op een Zeer Geheime Missie in Zuid-Amerika en heeft zijn robot opgesloten in zijn tuinhuisje om voor het huis en de planten te zorgen. Hij heeft aan Max ook gevraagd om de planten water te geven. Dat is hij natuurlijk helemaal vergeten (er zijn wel leukere dingen om te doen) maar als hij bij het tuinhuisje aankomt heeft hij een pijnlijke ontmoeting met de robot. Het blijkt een bewakingsrobot te zijn, die voor 1001 dingen is ontworpen. Gember, zo heet de robot, is ontwikkeld om álles te kunnen. Maar álles, dat is zelfs voor een robot te veel. Er is dan ook nog al wat mis met Gember. Het Ministerie van Geheime Zaken is ongeduldig en wil de robot in handen krijgen om de minister-president te bewaken. Ze ontvoeren de robot tijdens Faisels afwezigheid… en dus moet Max in actie komen om de robot terug te krijgen en de minister-president te beschermen tegen de onhandige robot. En zo komt Geheim Agent Max in actie!

Bizarre avonturen

Het spreekt voor zich dat Geheim Agent Max van het ene bizarre avontuur in het andere vervalt. Er zijn nog al wat gekke kuren die de robot vertoond. Gelukkig blijkt Max wel een normaal gesprek met Gember te kunnen voeren, zodat Gember kan uitleggen wat er allemaal niet goed is. Eenmaal in Den Haag aangekomen om de robot terug te winnen ontmoet hij het grappige meisje Jazz-Lynn, de dochter van één van de ambassadeurs. Zij kent de omgeving op haar duimpje en wil Max maar wat graag helpen om de robot terug te pakken.


Ga direct naar Geheim Agent Max op BOL.com.

Recensie over Geheim Agent Max

Het is leuk dat kleinzoon Max een rol krijgt in de Geheim Agent-reeks van Manon Sikkel. Het is ook een geslaagd kinderboek gewordne, vol bizarre wendingen en vreemde voorvallen. Als volwassene kijk ik natuurlijk heel anders tegen dit soort boeken aan dan kinderen. Zij zullen smullen van de vreemde robot met de rare kuren en vreemde wendingen. Sommige grappen vond ik iets te moeilijk ingezet, dat zijn echt insider-jokes die vaak hun doel zullen missen. Niet echt geloofwaardig dus, maar wel spannend, onderhoudend, fantasierijk en met een flinke vaart!

Score: 7


Informatie

Titel: Geheim Agent Max
Auteur:
Illustrator: Katrien Holland
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 144
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789024595679
Prijs: 12.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.