logo-liggend-wit-donkerblauw

Agenda: Gefundenes Fressen – zeilen en zelf eten bij elkaar scharrelen in de Zeeuwse Delta


Gefundenes Fressen Datum: 22-10-2021 tot en met 27-10-2021
Locatie: Zeeuwse Delta
Adres: Zierikzee (Route)

Fair Ferry organiseert eind oktober ‘gefundenes Fressen’, een actieve en avontuurlijke zeilvakantie van drie dagen waarbij je op zoek gaat naar je eigen eten. Denk hierbij aan schaaldieren vangen, mosselen plukken, oesters rapen, zeewier zoeken en wie weet wat de Zeeuwse Delta nog meer voor je in petto heeft. Natuurlijk koopt Fair Ferry ook eten in zodat er genoeg tijd over blijft om te zeilen of om even lekker te luieren en zeehonden te spotten. Er wordt gevaren met het historische schip Vrijbuiter op de Oosterschelde als ‘culinair toneel’.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Het voedsel wordt op verantwoorde wijze verzameld

De Oosterschelde is het kloppend hart van de Zeeuwse Delta en het grootste natuurpark van Nederland. De invloed van het getijde is hier zeer duidelijk te zien. Want deze wereld van wind, water, slikken en schorren, is continue in beweging. Het is hierdoor mogelijk om de Vrijbuiter droog te laten vallen en vervolgens een zandbank te verkennen. Als vanzelfsprekend wordt er door Fair Ferry zorggedragen om het natuurlijk evenwicht van dit bijzondere ecosysteem niet te verstoren. Daarom gebeurt het verzamelen van voedsel altijd onder begeleiding. Na het ‘scharrelen’ wordt er met z’n allen, onder leiding van chef Wilma, een kakelverse en superbewuste maaltijd van het verzamelde waar gemaakt. “Voedsel smaakt zoveel beter als je weet wat je eet!”, aldus Fair Ferry oprichter Karel de Boer.

Helpen met zeilen mag, maar hoeft niet

De Vrijbuiter, een tjalk, wordt bestuurd door Kapitein Wiebe, die in Zeeland is opgegroeid en de Zeeuwse Delta op zijn duimpje kent. Daarnaast heeft Wiebe veel zeilervaring. Zo heeft hij de oceaan overgezeild op het vrachtschip Tres Hombres en ook op de Vrijbuiter vaart hij sinds dit jaar zijn groene koers. Wiebe en zijn bemanning leren je onderweg graag alles over zeilen, waaronder eventueel ook navigatie uitleg voor de geïnteresseerden. De echte liefhebbers mogen het schip zelfs ook besturen! De Vrijbuiter maakt gedurende de drie dagen een aantal tussenstops, het is weersafhankelijk waar en hoe lang deze zullen zijn.

Faciliteiten op de Vrijbuiter

Aan boord bevinden zich vier tweepersoonshutten en twee zespersoons hutten. In totaal kunnen er 20 gasten aan boord slapen. Er zijn twee toiletten en een douche. Het leefruim heeft een open keuken met een kleine bar en voelt aan als een huiskamer. Een fijne plek om als afsluiting van een mooie dag zeilen nog wat na te praten.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.