logo-liggend-wit-donkerblauw

Spel recensie: Geestenvlucht, Megableu

In navolging op het populaire Geestenjacht komt spellenfabrikant Megableu met een nieuw hilarisch en chaotisch spel: Geestenvlucht! Want de geesten zelf blijven ook niet stilstaan en gaan graag met hun tijd mee. Ze hebben een nieuwe manier bedacht om zich voort te bewegen… aangezien spoken niet bepaald zwaar zijn (zoals je weet) kunnen ze zich makkelijk met een drone verplaatsen! Dat is precies het doel van Geestenvlucht. Wie als eerste zijn drie spookjes heeft laten ontsnappen met de drone, is de winnaar!

Lanceerbaan

De baan van Geestenvlucht bestaat uit een centraal punt waar je de drone in kunt plaatsen en vier ‘landingsbanen’, met op het einde een heel eenvoudig systeem om de kunststof spookjes te lanceren. Tik simpelweg met je vinger op het lanceerdingetje en de spookjes schieten naar voren. Maar let op: het is wel de bedoeling dat de spookjes in het midden van de drone eindigen! Er zit een klein magneetje in de spookjes om je daarmee te helpen. Maar schiet je te hard of juist te zacht? Dan heb je een mooie uitdaging! Zodra jouw spookje in de drone is geland, gaan er ledjes branden. Na een paar seconde stijgt de drone op voor een mooie sprong, om vervolgens weer te zakken. In die tijd hebben de andere spelers de kans om jouw spookje uit de drone te ‘schieten’ en hun eigen spookjes in te laten stappen in de drone. De geestenvlucht gaat van start!

Techniek

Geestenjacht bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder de drone. Die moet je een uur aan de lader hangen wanneer deze helemaal leeg is. Daarnaast stop je vier AAA-batterijen in de basis, die zorgen tijdens het spelen dat het energieniveau van de drone op peil blijft. Dat is een prettige bijkomstigheid, nu kun je lekker lang blijven doorspelen. Het spel is daardoor zo uit de kast gepakt en opgezet. Het nadeel is dat de drone behoorlijk hoog vliegt. Hoe meer spookjes er in het vliegapparaat zitten, des te lager blijft hij, maar als hij zonder spookjes de lucht in schiet… dan zou hij het plafond wel eens kunnen raken. Let dus op voor lampen, slingers of andere items die aan het plafond hangen. De drone heeft wel twee kunststof cirkels die de propellers beschermen, maar zaligmakend is dat niet.

Ga direct naar Geestenjacht op BOL.com.


Recensie over Geestenvlucht

Geestenvlucht is een hilarische mix van vlooien, jeux de boules en sjoelen. Wat kan daar mis aan gaan? De drone is een leuke touch. Het geheel is eenvoudig te bedienen en levert gegarandeerd hilariteit voor jong en oud. Het is even wennen om de spookjes in het midden uit te laten komen – je moet even weten hoe hard je op de lanceerknop moet drukken. Een minpunt is dat de drone best hoog vliegt. Na zijn ‘sprong’ zakt hij weer langzaam omlaag, zodat je hem makkelijk bij het mandje kunt pakken.

Score: 8


Informatie

, Megableu
Genre: gezelschapsspel, Tijdsduur: 10 minuten.
Voor 1-4 spelers. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Prijs: 29.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Leeftijd: vanaf 8 jaarAantal spelers: 2 tot 4 spelersEr is een geestenjacht aan de gang, en je geesten willen zo snel mogelijk vertrekken! Stuur je geesten van het lanceerplatform naar de drone. Wanneer er één in zit, stijgt die na 3 seconden op en is je geest vrij! Maar pas op: je geest kan nog weggeduwd worden door die van een andere speler net voor het opstijgen! De eerste speler die al z’n geesten heeft bevrijd is de winnaar! Lees hier onze review van Geestenvlucht. […]